Anasayfa /  Ekonomi

Ülker Grubu'ndan FETÖ operasyonu açıklaması

Ülker Grubu'ndan FETÖ operasyonu açıklaması

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2016 21:19

Yıldız Holding'e dönük "FETÖ" operasyonu yapılacağına ilişkin bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından Yıldız Holding bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğunu açıkladı

Yıldız Holding'e dönük "FETÖ" operasyonu yapılacağına ilişkin bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından Yıldız Holding bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğunu belirterek yasal haklarının saklı tutulduğunu açıkladı.

Yıldız Holding'in Odatv'de çıkan haber üzerine yaptığı açıklamada, "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili olmamasına rağmen Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır" denildi. Açıklamada, "

Yazınızda Yıldız Holding'e ait 'Ülker' markası, bir grup ismi olarak anılıyor ise de, esasen 'Ülker'; kökleri 1944 yılına dayanan bir markadır. 'Ülker' markasının yazınız konusuyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadı

r" denildi. Yıldız Holding tarafından tekzip edilen ve Odatv'de yer alan "Hükümet medyasından Ülker Grubu'na operasyon iması" başlıklı haberle ilgili olarak şu ifadeler yer aldı: "Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Dilek Güngör, Cemaatçi Kaynak Holding’in Ülker Grubu ile bağlantısı olduğunu iddia ederek operasyon imasında bulundu." Sabah gazetesinde yer alan yazıda ise, Kaynak Holding'in Türkiye'de büyük bir grup ile ilişkisi olduğuna dikkat çekilmiş ancak grup adı yer almamıştı. Gazetedeki haberde Güngör'ün "Öğrendiğime göre, Türkiye'de yediden yetmişe herkese hitap eden onlarca markası olan ve son dönemde yurtdışında büyüyen bu holding, İstanbul'daki bir vakıf üzerinden de örgüte destek sağlıyormuş. İki holding arasındaki ilişki sadece ortaklık ilişkisi de değilmiş. Bu holdingin patronu Kaynak'la ortaklığını yıllarca kendisine bir lütuf olarak görmüş... Velhasıl, yakında işin kokusu ortaya çıkar" ifadeleri yer almıştı. Söz konusu haberlerin ardından Yıldız Holding bünyesindeki şirket hisseleri bugün sert düşüşle karşılaşırken; saat 1412 itibarıyla Ülker Bisküvi yüzde 11.11 düşüşle 16.17 TL'den, Bizim Toptan yüzde 12.67 kayıpla 10.2 TL'den, Gözde Girişim yüzde 11.65 düşüşle 1.82 TL'den, Kerevitaş hisseleri de yüzde 9.76 kayıpla 36.42 liradan işlem görüyor. TEB Yatırım tarafından konuyla ilgili yazılan raporda, "Yıldız Holding hisselerindeki olağandışı hareketin haber akışı ile alakalı olduğunu düşünüyoruz" denildi. Yıldız Holding'in 2015 cirosu 12 milyar dolar olarak gerçekleşirken; bunun yüzde 13-14'ü yabancı ortaklıklardan gelmişti.  

Etiketler FETÖ operasyonu
Yorumlar