Anasayfa /  Politika

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nın görevden alınmasına Özel'den ilk yorum

Erdoğan tarafından gece yarısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevden alınmasına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den ilk değerlendirme geldi.

Abone ol
Abone ol 28 Mart 2020 16:53

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevden alınmasına ilişkin CHP'den ilk yorum Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Atama ve Görevden Alma Kararlarına göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alınırken yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

Turhan'ın görevden alınmasına ilişkin CHP'den ilk değerlendirme Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar; Bu memlekette, bu mevcut düzende Kanal İstanbul İhalesi'ni ertelemedi diye gece 02.00'de bakan görevden almazlar. Büyük ihtimalle ihaleyi alan firmada bir yanlışlık (!) olmuştur. Bu düzende bunun cezasını sabaha bırakmazlar."

 TURHAN HAKKINDA KANAL İSTANBUL İHALESİ İDDİASI
Sosyal medyada, Mehmet Cahit Turhan'ın Türkiye'nin koronavirüs salgını mücadelesi verdiği böyle bir dönemde Kanal İstanbul ihalesini ertelememesinden dolayı Erdoğan tarafından görevden aldığı iddiaları yayıldı.

KARARLAR ERDOĞAN'DAN HABERSİZ ALINMIYOR
Kamuoyunda bilinen bir gerçek ise yeni hükümet sisteminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haberi olmadan hiçbir kararın verilmediğidir. Böylece Turhan'ın görevden alınmasında Kanal İstanbul ihalesinin ertelenmemesi iddiası geçersiz kalıyor.

Yorumlar