Anasayfa /  Dünya

Ukraynalı kadınlar yemek verdi, teslim olan Rus askeri gözyaşlarına boğuldu!

Rusya-Ukrayna savaşı 8. gününde devam ederken Ukraynalı kadınlar teslim olan bir Rus askerine sıcak yiyecek verip, teselli etmeye çalıştı. Rus asker ise telefonda annesi ile konuşunca gözyaşlarına boğuldu. İşte o duygusal anlar...

Abone ol
Abone ol 03 Mart 2022 09:47

Rusya-Ukrayna savaşı 8. gününde devam ederken Ukraynalı kadınlar teslim olan bir Rus askerine sıcak yiyecek verip, teselli etmeye çalıştı. Rus asker ise telefonda annesi ile konuşunca gözyaşlarına boğuldu. İşte o duygusal anlar...

Rusya'nın, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'ya başlattığı işgalde 8. güne girilirken, Rus ordusu baskıyı her geçen gün daha da artırıyor. Fakat Ukrayna'da çekilen görüntüler Rus askerlerinin düşünülenden daha "kırılgan" ve savaş karşıtı olduğunu gözler önüne serdi. İnternete düşen bir videoda Ukraynalılara teslim olan bir askerin vatandaşın çay ve börek vermesi sonrasında gözyaşları içinde kriz geçirdiği görülüyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in geçen hafta perşembe günü Ukrayna'ya saldırı kararı vermesinden sonra Ukrayna'nın farklı bölgelerinde çatışmalar devam ederken, yakalanan ya da teslim olan Rus askerlerinin durumu ise bambaşka bir gerçeği gösteriyor. Daha önce yakalanan Rus askerlerinin videolu görüntülerini paylaşan Ukraynalı yetkililer, onların "kandırıldık", "tatbikata gittiğimizi sanıyorduk", "savaş istemiyoruz, eve dönmek istiyoruz" sözlerini yayınlamıştı.


"RUS ASKERLERİN MORALİ GİDEREK DÜŞÜYOR"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin yaptığı açıklamalar da aynı tonda olurken, dün sosyal medyada paylaşılan bazı videolar ise bu gerçeği gözler önüne serdi. Zelenskiy, önceki gün Rus askerleri hakkında, "Bunlar bir süper gücün askerleri değil. Şaşırmış, korkmuş çocuklar. Rus askerlerinin morali giderek düşüyor" demişti. Zelenskiy ayrıca konuşmasında, "Biz düşmanın planını bir hafta bozduk. Yıllarca yazılan planları bozduk" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE KRİZ GEÇİRDİ

Twitter üzerinden yayınlanan bir videoda ise bu gerçek ortaya çıkıyor. Görüntülerde Ukraynalılara teslim olan bir askerin vatandaşın çay ve yemek vermesi sonrasında gözyaşları içinde kriz geçirdiği görülüyor.

"ANNENLE KONUŞMAK İSTİYORSAN TELEFONUMU VEREYİM"

Görüntülerde Ukraynalıların verdiği böreği yiyip çay içerken Ukraynalı bir kadının, "Annen ile konuşmak istiyorsan telefonumu vereyim" demesi sonrasında gözyaşlarına boğuluyor. Telefon ile görüntülü konuşan adam ağlarken, etraftaki Ukraynalılar ise kadına seslenerek, "Nataşa, Tanrı seninle olsun. Seni sonra arayacağız, oğlun hayatta ve iyi" diyor.

BAKANLIKTAN RUS ANNELERİNE ÇAĞRI

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanlığı da yeni bir hareket başlattı. Bakanlık, Rus annelerini ülkeye çağırarak savaşta yakalanan ya da teslim olan Rus askerlerini alarak ülkelerine dönmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar