Anasayfa /  Foto Galeri

Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yılı! Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu biyografisi!

Evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta uğrayıp hayatını kaybeden Uğur Mumcu, ölümünün 29. yıl dönümünde anılıyor.Onu sevenler ve unutmayanlarda Uğur Mumcu kimdir sorusuna yanıt aradı. Peki, Uğur Mumcu kimdir, ne zaman öldü? İşte Uğur Mumcu biyografisi!

Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yılı! Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu biyografisi! - Sayfa 1

Gazeteciliğin duayen isimlerinden olan Uğur Mumcu ölümünün 29. yıl dönümünde her yıl olduğu gibi yine sevenleri tarafından rahmetle anılıyor. Bugün herkes onu konuşuyor. Uğur Mumcu kimdir? Ölümü faili meçhul olarak biliniyor. 1993 yılında evinin önünde bir suikaste kurban giden gazeteci hakkında, "Uğur Mumcu kaç yaşında, nerede, nasıl öldü?" gibi sorulara yanıt aranıyor. Herkes merak ediyor. İşte Uğur Mumcu'nun hayatı...

Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yılı! Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu biyografisi! - Sayfa 2

UĞUR MUMCU KİMDİR?

Gazeteci Uğur Mumcu, Nadire Mumcu ve tapu kadastor müdüwrü Hakkı Şinasi Bey'in oğlu olarak 22 Ağustos 1942 yılında Kırşehir'de dört kardeşin üçüncü olarak dünyaya geldi. Uğur Mumcu'nun eşi Şükran Güldal Mumcu'dan bir oğlu (Özgür) ve bir kızı (Özge) bulunuyor.

Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yılı! Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu biyografisi! - Sayfa 3

Uğur Mumcu anısına ailesi tarafından Ekim 1994'te "Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı" adında bir vakıf kuruldu. Eşi Şükran Güldal Mumcu, 23. Dönem TBMM'ye İzmir milletvekili olarak girdi ve 10 Ağustos 2007 - 7 Haziran 2015 tarihleri arasında TBMM başkanvekilliği görevini yürüttü.

 

Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yılı! Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu biyografisi! - Sayfa 4

Ağabeyi ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Ceyhan Mumcu'nun Uğur Mumcu ile ilgili röportajlarının bir kısmı "Kardeşim Uğur Mumcu" adıyla bir kitapta toplandı.