Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ücretsiz maske alamayanlar için İbrahim Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, eczaneden yada PTT'den maske alamayan vatandaşlar için çok önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2020 15:12

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Kanal 24 Tv ekranlarına katıldı. Burada bazı açıklamalar geldi. Önemli başlıklardan bir tanesi ise maske dağıtımları ile ilgili oldu. İbrahim Kalın ücretli maske dağıtımı olacak mı? PTT ve eczaneden maske alamayanlar nasıl ücretsiz maske alabileceklerini ifade etti.

ÜCRETLİ MASKE SATILMAYACAK;

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Eczaneler Birliği TEB Başkanı Hakan Yeşilyurt vatandaşların maskeye erişilebilirliğini artması için düşük ücretli maske satışı yapılmasını istediklerini aktardı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın bu konudaki açıklamasında maskenin para ile satılmasının gündemde olmadığını ve tüm vatandaşların maskeyi ücretsiz olarak alacaklarını ifade etti. Üretimlerde bir sorun olmadığı ifade edildi.

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Maske dağıtımları eczanelerden ve PTT aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Buna göre Sağlık Bakanlığından SMS kodu gelmeyenler ve PTT'den kendilerine ücretsiz maske gelmeyenlerin nasıl maske alacakları belli oldu. Kalın açıklamasında "Maske ulaşmayan vatandaşlara, bulundukları ilde valiliklere, belediyelere, Vefa Sosyal Destek Gruplarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilgili birimlerine başvuru yapabilirler" değerlendirilmesini yaptı.

20 ile 65 yaş arasında bulunan ve herhangi bir yerde çalışmayanlara eczaneden dağıtım yapılacka. Sağlık Bakanlığından SMS kodu gelmesi ile alabileckeler. Bir işyerinde yada kurumda çalışanlar çalıştıkları yerden maske alabilecekler.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZİNİ;

Diğer açıklamalarda ise bayramda sokağa çıkma yasağı gelecek mi? 65 yaş sütü vatandaşlara günde 1-2 saat sokağa çıkma izini verilmesi konularında geldi. Bilim Kurulu toplantısı kararının pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacağı ve nihai kararın verileceği ifade edildi.

Yorumlar