Anasayfa /  Ekonomi

Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar ne zaman yatacak?

Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar ne zaman yatacak? Ücretli öğretmenlerin merakla beklediği sorunun cevabı yanıt buldu. Buna göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca ödemeye devam edeceğiz" dedi.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2020 09:45

Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar ne zaman yatacak? Ücretli öğretmenlerin merakla beklediği sorunun cevabı yanıt buldu. Buna göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca ödemeye devam edeceğiz" dedi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs salgını nedeniyle derse giremeyen ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ek ders ücreti ödemelerinin süreceğini duyurdu.

BAKAN SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “Ücretli öğretmenlerle ilgili mevcut mevzuat, derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda.”

* Bizim telafi eğitimi olarak hazırlıklarını sürdürdüğümüz bütün eğitim çalışmalarında her türlü senaryoya açığız.

* Bu süre içinde de derslere ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor.

Ücretli Öğretmenler Ek ders Ücreti Maaş Alabilecek! İşte Resmi Gazete Kararı!

Koronavirüs nedeniyle eğitim ve öğretime uzaktan devam eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 30 Nisan 2020 tarihine kadar sınıf ortamında ders yapamayacaklar Ücretli öğretmenler ile ilgili MEB ile Hazine Bakanlığı üzerine çalıştığı çalışma Cumhurbaşkanlığı kararı olarak 3 Nisan 2020 tarihli gazetede ilan edildi. Ücretli öğretmenler ne kadar maaş alabilecekler. İşte karar.

 

 

Ek ders karşılığında maaş alan ücretli öğretmenler eğitim ve öğretimin uzaktan devam etmesini ardından maaşlarını geçici süre alamadılar. Milli Eğitim Bakanı ilk kez eğitim ve öğretime ara verildiği kararını duyurduğunda ücretli öğretmenler ile ilgili gazetecilerin sorularına; "teknik bir konu olduğunu ve çalışma yapılacağını" ifade etmişti. 

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı üzerine çalıştığı müjdesini ardından ücretli öğretmenler rahat bir nefes aldılar. Bu bağlamda 3 Nisan 2020 tarihli resmi Gazetede ücretli öğretmen maaşlarının ödenmesine dair bir karar yer aldı. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN VE USTA ÖĞRETİCİ MAAŞ ALABİLECEK;

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararın değiştirmesine dair 2347 sayılı bir karar açıklandı.  657 sayılı devlet memurları kanununda 89. maddesi ve 439 sayılı kanuna göre geçici madde eklendi. Bu kapsamda 2019 ve 2020 eğitim ve öğretim döneminde ücretli öğretmen olarak görev yapanlar usta öğretici olarak çalışanlar covıd-19 kapsamında salgın nedeniyle okulların tatil edildiği günlerde üzerinde bulunan ve ders görevlerin yapış sayılarak ek ders ücretinden yararlanabilecekler. Tatil edilen günlerde kendilerine telafi eğitimleri ve uzaktan eğitim gibi görevler verilmesinde ise ayrıca ek ders ücreti verilmeden bu görevleri yapacakları ifade edildi.

NE KADAR MAAŞ ÖDENECEK ?

İlköğretim orta öğretim, okul önecsi kurumlarında hafta uzman ve usta öğretici olarak görevlendirilen öğretmenlere 40 saate kadar ek ders ücrei veriliyor. 

Yorumlar