Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Üç Aylar nedir? Üç aylar ne zaman başlayacak?

Üç Aylar nedir? Üç aylar ne zaman başlayacak? Sorusu İslam aleminin gündeminde. İslam’da 3 aylar bin aydan daha hayırlı olarak görülür. Üç aylar, Receb ayı ile başlıyor, Şaban ayının ardından da 11 ayın Sultanı Ramazan ayında oruçlar tutulduktan sonra sona eriyor.

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2021 14:52

Üç Aylar nedir? Üç aylar ne zaman başlayacak?  Sorusu merak konusu oldu. İslam aleminin beklediği üç aylar başlangıcı Diyanet tarafından açıklandı. Peki Üç aylar Receb, Şaban ve Ramazan ne zaman? Üç aylar başlangıcı 2021 ne zaman? İşte 2021 Üç aylar başlangıç tarihi...

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2021?

2020'de üç aylar 13 Şubat günü Receb ayıyla birlikte başlayacak. Üç aylarda ilk kandil olan Regaib Kandili ise Receb ayında 18 Şubat 2021 günü gerçekleşecek.

Üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili ise yine Receb ayında 10 Mart günü olacak.

25 Mart 2020 Çarşamba günü başlayacak olan Şaban ayında ise 27 Mart günü Berat Kandilidir.

Üç ayların son ayı olan Ramazan ayında ise çok önemli bir gece olan Kadir Gecesi 8 Mayıs günüdür.

ÜÇ AYLAR NEDİR?

Üç aylarda Müslümanlara, yaptığı ibadetlerin daha fazlasını yapmaları önerilir. Regaib, Miraç, Berat Kandillerinin ve Kadir Gecesinin yer aldığı üç aylarda Peygamberimiz (s.a.v.); "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır." buyurmuştur. Yani üç aylarda faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır.

Yorumlar