Anasayfa /  Teknoloji

Twitter'dan tepkiler üzerine yeni karar

Altı aydan uzun zamandır kullanılmayan milyonlarca hesabın silineceğini açıklamıştı. Platformdan dün yapılan açıklamada bu karardan vazgeçildiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol 28 Kasım 2019 15:17

Altı aydan uzun zamandır kullanılmayan milyonlarca hesabın silineceğini açıklamıştı. Platformdan dün yapılan açıklamada bu karardan vazgeçildiği belirtildi.

Sosyal paylaşım platformu Twitter gündemde... Platform önce aktif olmayan hesapları sileceğini açıkladı, bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise geri adım attı.

 

TEPKİLER ÜZERİNE YENİ KARAR

Twitter altı aydan uzun zamandır kullanılmayan milyonlarca hesaba 11 Aralık tarihi itibariyle giriş yapılmazsa bu hesapların silineceğini duyurmuştu. Şirket dünyanın dört bir yanından tepkiyle karşılaştı. Bunun üzerine kararından vazgeçti.

ÖLEN KULLANICILARIN HESAPLARI ANITA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Karara en çok tepki gösterenler, yakınlarını kaybedenler olmuştu. Çok sayıda kullanıcı kaybettikleri yakınlarını anmak için hesapların bir vesile olarak kullanıldığını belirtmişti. Tüm bu tepkiler Twitter için yeni bir fikir oluşturdu. Şirket, hayatını kaybeden kullanıcıların hesaplarını bir anıt haline getirmek için yöntem arayışına girdi.

İngiliz BBC televizyonuna göre Twitter, ölen insanların platformun yeni gizlilik politikasına onay veremeyecek olması nedeniyle böyle bir karar alacaktı. Twitter yönetimiyse Avrupa Birliği'nde uygulamaya konan verilerin korunması yasasını gerekçe gösteriyor.


Eylül ayında açıklanan verilere göre sosyal paylaşım platformu Twitter'ın, 145 milyon kullanıcısı var.

Yorumlar