Anasayfa /  Teknoloji

Twitter'a bomba özellik! Sesli tweet! Sesli tweet nasıl atılır ? Sesli tweet ne demek ?

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Twitter' yepyeni bir özelliği ile kullanıcılarının karşısına çıktı: sesli tweet! Peki arrık yazılı değil sesli olarak da kullanılacak olan Twitter'ın yeni özelliği Sesli tweet nasıl atılır? Sesli tweet ne demek? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2020 11:04

TRHaberler ÖZEL | En çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Twitter' yepyeni bir özelliği ile kullanıcılarının karşısına çıktı: sesli tweet! Peki arrık yazılı değil sesli olarak da kullanılacak olan Twitter'ın yeni özelliği Sesli tweet nasıl atılır? Sesli tweet ne demek? İşte detaylar...

Twitter kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri konu olan 140 karakter sınırı için Twitter harekete geçti ancak bu kez karakter sayısını arttırmak yerine farklı bir hamle yaptı: Sesli Tweet !

Sesli tweet nedir?

Twitter'ın yeni sesli tweet özelliği ile kullanıcılar artık Facebook, WhatsApp, Instagram gibi sosyal medya hesaplarındaki sohbetlerde ses kaydı atar gibi sesli paylaşımlarda bulunabilecek.

Ancak bu özellik şimdilik bir tweeti alıntılarken veya bir tweete mesaj verirken kullanılamıyor. Kullanıcılar sesli tweet atma özelliğini şimdilik sadece normal paylaşım yaparken kullanabiliyor.

Sesli tweet nasıl kullanılır?

Şimdilik sadece bazı IOS cihazlarda test edilen sesli tweet atma özelliğini kullanabilmek için ekranın sol alt köşesinde bulunan ses butonuna tıkladığımızda, Kırmızı butonun yer aldığı bir sayfa ile karşılaacaksınız.

Bu butona basılı tuttuğunuzda 140 saniyelik bir ses kaydı başlayacak. 140 saniyeyi aşan kayıtlarda ise paylaşım parçalara bölünerek paylaşılacak.

Twitter sesli tweet özelliği şimdilik bazı IOS işletim sistemli cihazlarda test olarak kullanılmaya başlarken Android ve bilgisayar sürümüne ne zaman geleceği hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.

Not: Sesli tweet özelliğinin gelmesi için IOS cihazlarınızda Twitter uygulamasını güncellemeniz gerekiyor.

Kaynak: trhaberler.com / Berkan Çay

Yorumlar