Anasayfa /  Medya

Twitter’a aylık abonelik sistemi geliyor

Twitter, abonelerine daha fazla özellik, içerik ve etkileşim yolu sunduğu ücretli abonelik sistemi Twitter Blue’yu duyurdu. ABD ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunulan Twitter Blue’nun ücreti ise aylık 2.99 dolar...

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2021 19:30

Son dönemde sosyal medya uygulamalarında abonelikler ve çeşitli uygulama içi satın almalar gitgide artmaya başladı. Benzer şekilde bir adım atan Twitter da kendi abonelik sistemi Twitter Blue‘yu duyurdu. Twitter Blue ile aboneler, çeşitli uygulama ikonları, rengarenk temalar, Yer İşaretleri Klasörleri gibi özelliklere sahip olacak. Ayrıca, Kişiselleştirilmiş Navigasyon ile aboneler navigasyon çubuğunu özelleştirerek en önemsedikleri Twitter destinasyonlarına erişebilecek.

Twitter Blue ile gelen belki de en faydalı özelliklerden biri ise Tweet Geri Alma özelliği olabilir. Bu özellik sayesinde Tweet’i paylaşmadan önce ön izlemesini alarak düzeltilecek noktalar gözden geçirilebilecek.

Kitap okur gibi Tweet okumak
Twitter Blue’nun Okuyucu Modu ise ilginç bir özellik olmuş diyebiliriz. Aboneler, Tweet dizilerini uzun biçimli metinlere dönüştürerek düz bir metin gibi okunması kolay hale getirebiliyor, hatta yazı boyutunu istediği gibi ayarlayabiliyor. Böylece artık uzun uzun döşenmiş Flood’ları kitap misali derli toplu okumak mümkün olacak.

Twitter Blue ile yalnızca en aktif kullanıcıların Twitter’dan beklentilerini karşılamıyor, bunun yanı sıra yerel, ulusal ve reklamsız yayıncılığı da doğrudan destekliyor. Twitter, gelecek aylarda dinleyip öğrenerek Blue’ya daha fazla özellik ve araç ekleyecek. İleriye baktığımızda, yeni Labs özellikleri, çeşitli noktalarda daha fazla kişiselleştirme seçeneği ve belki de birkaç sürpriz daha kapıda olabilir.

Abonelik sistemi reklamsız haberleri getirecek
Twitter’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şu ana kadar aldığımız geri bildirimler sayesinde gördük ki üzerine ekleyeceğimiz dahası var ama şimdilik Twitter Blue’nun en güncel görünümü şu şekilde; iOS ve masaüstünde, Twitter Blue aboneleri daha yüksek indirme hızı ile reklamsız okuma deneyiminin keyfini çıkaracaklar. Mesela The Washington Post, L.A. Times, USA TODAY, The Atlantic, Reuters, The Daily Beast, Rolling Stone, BuzzFeed, Insider ya da The Hollywood Reporter gibi ABD’de kullanılabilir ve Twitter üzerinden erişilebilir olan haber sitelerini ziyaret ettikleri zaman. Reklamsız haberler yalnızca bir başlangıç; farklı alanlardan yayıncılar ile yeni ortaklıklar kurdukça çok daha fazla reklamsız içerik sunacağız. Özgür basını, yayıncıları desteklemeye ve güçlendirmeye olan bağlılığımızın doğrultusunda, Twitter Blue aboneliklerinden elde edilen gelirin bir bölümü direkt ortaklık ağımızdaki yayıncılara aktarılıyor. Amacımız her bir ortağımızın, herhangi bir okurdan reklamlar aracılığıyla elde edebileceği gelirin yüzde 50 daha fazlasını kazanmasını sağlamak. Okurlar, hem daha iyi bir deneyim hem de değer verdikleri basına daha fazla destek verme şansı elde ediyorlar.”

Bu yılın başlarında, Twitter, Blue’yu ilk olarak Kanada ve Avustralya’da tanıtmıştı. Şu an ABD ve Yeni Zelanda’da kullanılabilir olan aboneliğin aylık fiyatı 2.99 dolar.

Instagram web sürümü için heyecanla beklenen güncellemeyi yayınladı

Yorumlar