Anasayfa /  Teknoloji

Twitter GoLive Nedir Nasıl Kullanılır? Twitter Canlı Yayın Video Nasıl Yapılır?

Facebook'tan canlı yayın yapmasını seven sosyal medya kullanıcıları artık Twitter'dan da canlı yayın yapabilecek. Twitter duyurduğu GoLive ile canlı yayın yapılabilecek. Peki Twitter GoLive nedir ve nasıl çalışır?

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2016 02:50

Canlı yayın uygulamaları arasında en popüler servislerden biri olan Periscope, zaten Twitter’ın bir şirketiydi. Bu alanda uzun süredir hizmet veren Periscope, artık Twitter’ın bir parçası haline geldi. Twitter, Periscope altyapısını kullanarak canlı yayın özelliği geliştirdi ve kullanıma sundu.





Twitter canlı yayın özelliği nasıl kullanılıyor?

Twitter canlı yayın özelliğini kullanmak için yapmanız gereken tek şey, mobil cihazlarınızdaki Twitter uygulamasını güncellemek. “Go Live” olarak duyurulan özellik an itibariyle ülkemizde de kullanılabiliyor. Twitter üzerinden canlı yayın yapmak için uygulama içerisinden yeni tweet paylaşma ekranına gitmek ve ardından “Canlı” butonuna dokunmanız yeterli.

Başlatılan canlı yayınlardaki dinamikler, Periscope uygulamasıyla aynı. Hatta yayın hem Periscope hemde Twitter takipçilerine bildiriliyor. Yani aslında tek bir yayını iki farklı uygulamadan başlatıyormuş gibi bir kolaylık sunulmuş.

iOS tarafında yeni özellik an itibariyle aktif ancak Android tarafına bu güncelleme önümüzdeki günlerde gelecek. Twitter yeni özelliğini #GoLive etiketiyle tanıtıyor.

Facebook Live canlı yayın servisinin giderek popülerleşmesine cevap veren Twitter bu özelliği önümüzdeki günlerde öne çıkarmaya devam edecek gibi duruyor. Bakalım canlı yayın konusunda Twitter, Facebook’u yakalayabilecek mi?


Yorumlar