Anasayfa /  Dünya

Twitter tarihinin en önemli gelişmesi! Bill Gates, Obama, Elon Musk Twitterde Hacklendi!

Twitter tarihinde çok önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre Apple'nin de aralarında olduğu dünyanın en köklü teknoloji devleri ve bunların sahipleri Billi Gates, Elon Musk ve Obama gibi siyasetçiler Hacklendi

Abone ol
Abone ol 16 Temmuz 2020 03:33

Sosyal medya devi olan Twitter'dan çok önemli bir gelişme yaşandı. 16 Temmuz 2020 gecesinde yaşanan gelişmeye göre Twitter bugüne kadar en büyük hacki ile karşı karşıya! 

Dünya genelinde büyük teknoloji markalarının sahipleri ile bazı siyasetçiler Twitter'da hacklendi!  Bir hesap numarasına Bitcoin isteyen bir paylaşım 1 saat boyunca servis edildi. Son günlerde, Twitter tarihinin en çok konuşulacak konular arasında giren hackleme olayı ile ilgili detayları şu şekilde., Elon musk, Jeff bezos, Bill Gates, Obama, Apple gibi hesaplarında yer aldığı Twitter da pek yok kullanıcının hesapları hacklendi. Hacklenen hesaplar arasında kripto para borsaları da var.

BİTCOİN İSTEDİLER;

1 saate yakın bir süre Bitcoin isteyen bir mesaj paylaşıldı. Hackerların bu mesajının ardından akıllarda neden bitcoin istenildi sorusunu akıllara getirdi. Belirtilen hesaplara kim ne kadar bitcoin gönderdi. Bunun sorusu şuan da belli değil. Fakat Bilindiği gibi sanal para türü olan bitcoin istemelerinin sebebi yakalanmamak için olabilir diye tahmin ediliyor. Peki hack olayını kimler gerçekleştirdi. İşte tüm bu sorunun cevabı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

 TWİTTERDE AÇIK MI VAR!

Bilindiği gibi hackler kullanıcıların hesaplarını ancak sitede yer alan bir açığı kullanarak yapmaktalar. Twitter'e önümüzdeki günlerde bir yaptırım olup olmayacağı merak konusu. Fakat kişisel hesaplarınız için bazı güvenlik önlemleri almanız önemli olacaktır. Yapılan açıklamalarda etkilenen hesapların çoğunun iki faktörlü kimlik doğrulama kullandıkları ifade edildi. Doğrulama var iken nasıl hacklendikleri merak konusu oldu.

Saldırının kaynağı henüz net değil fakat bilgisayar korsanları aldatmaca ile daha çok popüler kişilerin hesaplarını hedefledi ve bu da kullanıcıları bilgisayar korsanlarına Bitcoin göndermeye kandırmayı amaçladılar.

TWİTTERDEN AÇIKLAMA;

Twitter bu konu ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada "Twitter'daki hesapları etkileyen bir güvenlik olayının farkında olduğunu.ifade ederek sorunu düzeltmek için adımlar attığını açıkladı.

Yorumlar