Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Twitter, Elon Musk'ın teklifine olumlu bakıyor

Bir süre önce Twitter'ı satın almak için hisse başında 54.20 dolar karşılığında toplam 40 milyar doların üzerinde teklif yapan Elon Musk, gelen haberlere göre Twitter ile masaya oturdu. Twitter hisseleri bu haberlere haftaya yüzde 3,39 yükselişle başladı.

Abone ol
Abone ol 25 Nisan 2022 20:08

Twitter'ı satın almak için hisse başında 54.20 dolar karşılığında toplam 40 milyar doların üzerinde teklif yapan Elon Musk istediğini almak üzere.

WSJ'nın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Elon Musk ile Twitter yönetimi pazar günü biraraya geldi. Haber, Elon Musk'ın Morgan Stanley dahil olmak üzere 13 milyar dolarlık finansman sağladığını bildirmesinden sonra geldi. Twitter yönetimi Elon Musk'ın bu finansmanı bulmasından sonra teklifi kabul etmeye hazır.

Konuya yakın kaynaklar, Twitter yönetim kurulunun toplanmasının ardından hisse başına 54.20 dolarlık anlaşmayı günün ilerleyen saatlerinde açıklayabileceğini söyledi. Kaynaklar ayrıca anlaşmanın son dakikada başarısızlıkla sonuçlanmasının her zaman mümkün olduğunu da ifade etti.

Twitter hisseleri bı haberlerin ardından haftaya yüzde 3,39 yükselişle başladı.

Elon Musk, Cumartesi günü "The Barbarians are at the Gate(Barbarlar Kapıda)" yazan bir tweet attı. Bu tweet eğer Twitter yönetimi teklifini reddederse saldırganca satın almaya gideceğini ima etmesiydi. Zira cümle aynı zamanda KKR'nın RJR Nabisco'yu satın almasını(zamanının en saldırganca ve pahalı anlaşması) anlatan bestseller kitabın adı. 

Etiketler elon musk twitter
Yorumlar