Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye’nin Şanlıurfa Göbeklitepe'deki yeni yüzü!

Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe'deki dikili taşlarla benzerlik gösteren ve ilk belirlemeye göre neolitik döneme ait T şeklinde 250 dikilitaşın bulunduğu Karahantepe Türkiye'nin yeni yüzü olma yolunda.

Türkiye’nin Şanlıurfa Göbeklitepe'deki yeni yüzü! - Sayfa 1

Birleşmiş Milletler (BM) Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı'nın (UNESCO), 'Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki varlıklar arasında bulunan ve dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olan Göbeklitepe'dekilere benzeyen taşların yer aldığı Karahantepe'de geçen yıl başlanılan kazı çalışmaları heyecan yarattı.

Türkiye’nin Şanlıurfa Göbeklitepe'deki yeni yüzü! - Sayfa 2

Her gün yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Göbeklitepe'ye alternatif olan Karahantepe 'T' şeklinde 250 dikilitaşın toprak altından gün yüzüne çıkarılması heyecanla bekleniyor.

Türkiye’nin Şanlıurfa Göbeklitepe'deki yeni yüzü! - Sayfa 3

Şanlıurfa'da kültür envanterinin tespiti için başlatılan çalışmalar sırasında, kent merkezine 46 kilometre mesafedeki Tek Tek Dağları Milli Parkı içindeki Kargalı Mahallesi yakınlarında, araştırmacılar tarafından 1997 yılında yapılan yüzey çalışmasında Karahantepe'deki toprak altında bulunan yapılar fark edildi.

Türkiye’nin Şanlıurfa Göbeklitepe'deki yeni yüzü! - Sayfa 4

Şanlıurfa'daki Karahantepe Türkiye’nin yeni yüzü olacak