Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye'nin İlk Robot Oyuncusu Aypera'ya yoğun ilgi

Son dönemde özellikle dünyanın farklı ülkelerinde farklı kampanyalarda ve iş birliklerinde daha sık görmeye başladığımız dijital insanların Türkiye’deki örneği Aypera farklı projelerde bizleri selamlayacak. Aypera, müzik ile ilgileniyor ve ilerleyen dönemde sinema filmlerinde ve dizilerde karşımıza çıkacak.

Türkiye'nin İlk Robot Oyuncusu Aypera'ya yoğun ilgi - Sayfa 1

Dünyanın ilk ‘dijital influencer’ı Lil Miquela’yla tanışmamız bundan beş yıl önceydi. O günden bu yana, Hollywood yıldızlarıyla çalıştı. Kast ajansıyla sözleşme imzaladı, önde gelen markalarla çalıştı, dünya çapında bir sosyal medya fenomenine dönüşmeyi başardı.

Ceyda Ulukaya'nın haberinde yer verdiği Aypera, bu hafta düzenlenecek Contemporary Istanbul’un Plugin bölümünde yer alacak. Türkiye’nin ilk dijital insanı Aypera, kısa sürede ilgi çekmeyi başardı. Instagram hesabı üzerinden paylaşımlar yapan Türkiye'nin ilk dijital Influencer'ı Aypera, farklı projelerle karşımıza çıkacak.

Türkiye'nin İlk Robot Oyuncusu Aypera'ya yoğun ilgi - Sayfa 2

IŞIL IŞIL PARÇASI YAYIMLANDI 
Ardından dünyanın ilk dijital süper modeli Shudu geldi ve dijital karakterler, gerçek ile sanalı birbirinden ayırt etmenin zorlaştığı, hızla dijitalleşen hayatlarımıza ortak oldu. Artık Türkiye orijinli bir dijital karakterimiz dahi var. Adı: Aypera. Henüz 21 yaşında. “Işıl Işıl” adlı bir şarkısı var.

Türkiye'nin İlk Robot Oyuncusu Aypera'ya yoğun ilgi - Sayfa 3

Aypera'yı takip edenlerin büyük bir kısmı onu gerçek zannediyor. Bazılarıyla onun dijital olduğunu biliyor ve gerçekten seviyor. Peki Aypera nasıl oluşturuldu ve devamında başka dijital Influencer ortaya çıkar mı?

Türkiye'nin İlk Robot Oyuncusu Aypera'ya yoğun ilgi - Sayfa 4

21 YAŞINDA AMA 2020 YILIDA ÜRETİLDİ 
Aypera hafta Contemporary İstanbul’da, dijital sanat ve yeni medya sanatının ele alındığı Plugin bölümünde video röportajlarıyla yer alacak. Aypera 2020 yılında oluşturulan dijital bir insan. 21 yaşında ve bir iletişim girişimi.