Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye'nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'a Afyonkarahisar'da yoğun ilgi! video

Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı kente gelerek görevine başladı

Türkiye'nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'a Afyonkarahisar'da yoğun ilgi! video - Sayfa 1

Türkiye'nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'a Afyonkarahisar'da yoğun ilgi! video

Türkiye'nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'a Afyonkarahisar'da yoğun ilgi! video - Sayfa 2

Afyonkarahisar Valiliği görevine atanan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, görevine başladı. “Afyonkarahisar’da görev yapacak ilk kadın vali olmaktan, mutluluk duyuyorum” diyen Vali Yiğitbaşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.

Türkiye'nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'a Afyonkarahisar'da yoğun ilgi! video - Sayfa 3

Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı kente gelerek görevine başladı. İlk olarak kendisini karşılayan vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlarla selamlaşan Vali Yiğitbaşı, daha sonra karşılama mangasını selamladı.

Türkiye'nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaşı'a Afyonkarahisar'da yoğun ilgi! video - Sayfa 4

“Afyonkarahisar’da görev yapacak ilk kadın Vali olmaktan, mutluluk duyuyorum”
Vali Yiğitbaşı daha sonra valilik makamı önünde basın açıklaması yaptı. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek başlayan Vali Yiğitbaşı, “Sözlerime beni bu güzide şehrin Valilik görevine layık gören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunarak başlamak istiyorum. Tarihiyle, ekonomisiyle, turizmiyle büyük bir potansiyele sahip bu güzel şehre hizmet edeceğim için çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Afyonkarahisar’da görev yapacak ilk kadın Vali olmaktan, ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu açıdan üzerime düşen sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak Afyonkarahisar’ı daha parlak bir geleceğe taşımak için büyük bir gayretle çalışacağımı ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar Afyonkarahisar’da görev yapan bütün valilerimiz ve görevi devraldığım sayın valimiz Gökmen Çiçek’e şehrimize kattığı değer ve projeler için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.