Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye'nin en çok konuşulan dizi ve oyuncuları belli oldu

Türkiye TV ve Sinema sektörünün datasını tutan ve raporlayan Socipol’ün 2020 raporu açıklandı. Rapor, 2020’nin en trend isimlerini ve dizilerini ortaya koydu. İşte, o isim ve diziler!

Türkiye'nin en çok konuşulan dizi ve oyuncuları belli oldu - Sayfa 1

YILIN EN TREND İSMİ CAN YAMAN

Türk TV ve sinema sektörünün datasını tutan ve raporlayan Socipol’ün 2020 raporu açıklandı. Rapora göre 2020’nin en trend ismi Can Yaman. Global bilinirliğin göstergesi olan IMDB’nin starmetre sonuçlarına göre ise Tuba Büyüküstün ortalamada 11 milyon kişi arasında dünyada 4 bin 390'ıncı sırada yer alarak Türk oyuncular içinde zirvede yer aldı.

Türkiye'nin en çok konuşulan dizi ve oyuncuları belli oldu - Sayfa 2

IMDB’NİN İLK 5’İ

IMDB verileriyle yapıln analizlere göre, Tuba Büyüküstün 2020 yılı içerisinde ortalama 4 bin 390'ıncı oldu. Büyüküstün’ün en iyi sıralaması ise Rise of Empires Ottoman dizisinin yayınından sonra aldığı 100'üncülük.

Türkiye'nin en çok konuşulan dizi ve oyuncuları belli oldu - Sayfa 3

İkinci sırada ise Ayça Ayşin Turan var. Türkiye’nin IMDB Starmetre’deki rekortmeni olan Ayça Ayşin Turan 2020 yılında ortalama 4 bin 435'inci olarak ikinci oldu. Hazar Ergüçlü, Can Yaman ve Engin Altan Düzyatan da ilk 5 içindeki diğer isimler.

Türkiye'nin en çok konuşulan dizi ve oyuncuları belli oldu - Sayfa 4

EKŞİ SÖZLÜK'TE EN ÇOK KONUŞULANLAR

Takibe alınan verilerden biri olan Ekşi Sözlük entry sayısı raporunda iki dizi diğerlerine fark atıyor. Ekşi Sözlük’te hakkında en çok entry girilen projeler Berkun Oya imzalı Bir başkadır ve TRT dizisi Masumlar Apartmanı. 2020’de Bir Başkadır için 373 sayfa entry girilirken, Masumlar Apartmanı için 353 sayfa entry girildi. Hakkında en çok entry girilen kişi ise 104 sayfa entry ile Cem Yılmaz oldu.