Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye’nin en büyük kalderasında mart ayında kar kalınlığı 8 metre! video izle

Türkiye’nin en büyük kalderasında mart ayında kar kalınlığı 8 metre! video izle - Sayfa 1

Türkiye’nin en büyük kalderasında mart ayında kar kalınlığı 8 metre! video izle

Türkiye’nin en büyük kalderasında mart ayında kar kalınlığı 8 metre! video izle - Sayfa 2

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük krater gölünü zirvesinde barındıran Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağı’nda mayıs ayına girilmesine rağmen halen kar kalınlığı 8 metreyi buluyor.

Türkiye’nin en büyük kalderasında mart ayında kar kalınlığı 8 metre! video izle - Sayfa 3

Avrupa Seçkin Destinasyonunun “Mükemmeliyet Ödülü”ne sahip Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Dağı'nda hala kış esareti devam ediyor. Bitlis İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 3 bin metre yükseklikteki Nemrut Kalderası zirvesinde gerçekleştirilen karla mücadele çalışması neticesinde tamamen karla kaplı olan yol zirveye kadar açılırken, zirveden kaldera içine inen yol ise metrelerce kardan dolayı hala kapalı durumda.

Türkiye’nin en büyük kalderasında mart ayında kar kalınlığı 8 metre! video izle - Sayfa 4

Uzun uğraşlar sonucunda yolun zirveye kadar açılmasını fırsat bilen yerli ve yabancı turistler ise şimdiden Nemrut’a akın etmeye başladı. Şehir merkezindeki güneşli yaz havasıyla başlayan yolculuk, zirvede ise adeta kışa dönüyor. Bölgede halen kar esareti devam ederken, kar kalınlığı yer yer 8 metreyi buluyor. Araçlarıyla kar tünelleri arasında yolculuk yapan ziyaretçiler, zirveye vardığında ise bir yanda Nemrut Krater Gölü’nün diğer yandan ise Van Gölü’nün muhteşem manzarası karşısında adeta mest oluyor. İlk defa bu kadar yükseklikte karla karşılaşan ziyaretçiler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.