Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye'nin aşı sertifikası anlaşması yaptığı ülkeler hangisi

Türkiye'nin Covid-19 aşılarının karşılıklı tanınarak seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için anlaşma yaptığı ve Sinovac aşısını tanıyan ülke sayısı son olarak Avusturya'nın da eklenmesiyle altıya ulaştı.

Türkiye'nin aşı sertifikası anlaşması yaptığı ülkeler hangisi - Sayfa 1

COVID-19 salgınının dünyayı etkisi altına almasının ardından karantina, seyahat yasakları ve uçuşların askıya alınması gibi tedbirler nedeniyle turizm sektörü sekteye uğradı.

Sektörde büyük pay sahibi olan turizm ülkelerinin ekonomisi de ciddi zararlara uğradı.

Ülkeler arasında imzalanan aşı sertifikası anlaşmaları ise seyahat yasağının kaldırılmasını ve daha birçok muafiyeti beraberinde getiriyor.

İşte Sinovac aşısını tanıyan ve Türkiye'nin karşılıklı aşı sertifikası anlaşması yaptığı ülkeler...

Türkiye'nin aşı sertifikası anlaşması yaptığı ülkeler hangisi - Sayfa 2

Türkiye ile Sırbistan vatandaşları corona virüs aşı sertifikası ile seyahat edebilecek.

Salgın tedbirleri içerisinde ülkelere giriş için zorunlu olan PCR testi, Türkiye ile Sırbistan vatandaşları için kaldırıldı.

Türkiye'nin aşı sertifikası anlaşması yaptığı ülkeler hangisi - Sayfa 3

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye ve Macaristan'ın karşılıklı olarak birbirlerinin corona virüs aşı sertifikasını tanıma kararı aldığını açıkladı.

Macaristan'ın Türkiye Büyükelçisi Viktor Maris, anlaşmanın detaylarını "Türkiye ile olan güçlü bağımızı göz önünde bulundurarak söz konusu ikili anlaşmayı yaptık" diyerek anlattı

Anlaşmanın sadece iki ülke arasında geçerli olacağını hatırlatan Büyükelçi Maris, "Türkiye, Macar turistler için en çok tercih edilen üçüncü ülke" vurgusu da yaptı.

Türkiye'nin aşı sertifikası anlaşması yaptığı ülkeler hangisi - Sayfa 4

Türkiye ve Bulgaristan arasında aşı sertifikası şartlarını yerine getirenler ülkeye girişlerde corona virüs testi ve karantina uygulamasından muaf olacak.