Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye'yi güldüren sanatçı Kemal Sunal'ın unutulmaz karakterleri ve bilinmeyen yönleri

Türkiye'yi güldüren sanatçı Kemal Sunal'ın unutulmaz karakterleri ve bilinmeyen yönleri

Türkiye'yi güldüren sanatçı Kemal Sunal'ın unutulmaz karakterleri ve bilinmeyen yönleri - Sayfa 1

"Aslında 10 Kasım doğumluyum. Ama Atam'ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür" diyen Türk sinemasının komedi ustası Kemal Sunal yaşasaydı bugün 74 yaşına giriyordu. Sunal, birçok karakterle Yeşilçam'da boy gösterdi. Oynadığı filmlerle hala sevilerek izlenen Sunal’ın doğum günü vesilesiyle en çok sevilen karakterlerini derledik. Bu karakterler arasında kimler yok ki... Hababam Sınıfı’nın İnek Şaban’ından bir çöpçüye, bir paşadan ağaya karşı gelen Feyzo’ya… İşte Kemal Sunal’ın unutulmaz karakterleri ve bilinmeyen yönlerini sizler için derledik... İnek Şaban/ Hababam Sınıfı: Kuşkusuz akıllarda en çok yer bırakan Kemal Sunal karakterlerinden biri İnek Şaban oldu. Hababam Sınıfı serilerinin en çok sevilen karakteri İnek Şaban’ın milyonları güldüren şu replikler ile hafızalara kazındı: hocam bize fung ku mu öğreteceksiniz”

Türkiye'yi güldüren sanatçı Kemal Sunal'ın unutulmaz karakterleri ve bilinmeyen yönleri - Sayfa 2

Şaban/ Tosun Paşa : Tellioğlu ve Seferoğlu aileleri arasında Yeşil Vadi için çıkan çatışmaları anlatan kahkaha tufanı filmde Kemal Sunal, evin uşağı Şaban’ken paşanın kızını almak ve Yeşil Vadi’ye sahip olmak için Sahte Tosun Paşa olur.

Türkiye'yi güldüren sanatçı Kemal Sunal'ın unutulmaz karakterleri ve bilinmeyen yönleri - Sayfa 3

Salako: Kemal Sunal’ın akıllarda en çok yer bırakan karakterlerinden biri Salako. Babasının zorla evlendirmek için uğraştığı Emine sevdiğine kavuşmak için Salako’dan yararlanır. Ancak Salako, Hamido’yu öldürür ve kasabanın eşkıyası olur

Türkiye'yi güldüren sanatçı Kemal Sunal'ın unutulmaz karakterleri ve bilinmeyen yönleri - Sayfa 4

Şaban Oğlu Şaban: Saf ve patavatsız bir askeri canlandıran Kemal Sunal, filmde kumandanı Hüsamettin’in evinde kaybolan elması bulmak için görevlendirilmiştir.