Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye şehitlerine ağlıyor! İşte şehitlerimizin kimlikleri

Bingöl’den dün saat 13.55’te havalanan Kara Kuvvetleri’ne ait Cougar tipi askeri helikopterle saat 14.25’te irtibat kesildi. Başlatılan arama çalışmalarında helikopterin kaza kırıma uğradığı belirlendi. Ağır hava şartlarının hakim olduğu dağlık bir bölgede düşen helikopterde bulunan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ile 10 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit olan 11 askeri personelin naaşı Elazığ'a getirildi.

Türkiye şehitlerine ağlıyor!  İşte şehitlerimizin kimlikleri - Sayfa 1

Bingöl’den Bitlis Tatvan’a gitmek üzere havalanan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Cougar tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın bulunduğu 11 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Helikopterin Tatvan Çekmece köyü yakınlarında dağlık araziye düştüğü, bölgede hava şartlarının sisli ve karlı olduğu kaydedildi. Olayın ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta kademesi bölgeye gitti.

Türkiye şehitlerine ağlıyor!  İşte şehitlerimizin kimlikleri - Sayfa 2

Kolordu komutanı şehit Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada, “Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Türkiye şehitlerine ağlıyor!  İşte şehitlerimizin kimlikleri - Sayfa 3

Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz” denildi.

Türkiye şehitlerine ağlıyor!  İşte şehitlerimizin kimlikleri - Sayfa 4

Ancak daha sonra yapılan yeni açıklamada, hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden ikisinin daha kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Böylece olayda şehit şehit sayısı 11’e yükseldi. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da şehitler arasında olduğu belirtildi.