Anasayfa /  Güncel

Türkiye salgını kontrol altına aldı! Bakan Koca müjdeyi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Toplantısı'nın ardından Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yaptı. Koca, Türkiye'deki koronavirüs salgınının kontrol altına alındığını belirterek, "Mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz, daha ilerideyiz. Veriler bize, salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor" dedi.

Abone ol
Abone ol 22 Nisan 2020 20:25

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Toplantısı'nın ardından Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye'de son 24 saatte gerçekleşen kornavirüs vaka ve vefat sayılarını açıklayan Bakan Koca, salgının kontrol altına alındığını belirtti. Bakan Koca, "Mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz, daha ilerideyiz. Veriler bize, salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar:

Bize bu mücadelede gerekli olan gerçeğin kendisidir. Güven yoksa böylesine büyük bir salgının üzerinden gelinemez. Bilmenizi istiyorum ki, İlaç bakımından bugünkü gibi imkanlarımız olsa fakat güven eksik olsa bu noktaya gelemezdik. Mücadelenin görünmeyen kahramanları güven duyanlardır. Sağlık çalışanlarına ve bize güvenmeseydiniz ısrar ettiğimiz tavsiyelere itibar etmezdiniz.

"Salgını kontrol altına aldık"
Bugün, hastalığın bazı aşamaları konusunda önemli bilgiler vereceğim. Ölüm oranları ile ilgili bazı karşılaştırmalar yapacağım. Koronavirüsle mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz, daha ilerideyiz. Veriler bize, salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Yeni hasta sayımız azalıyor. Hiçbir iyimser cümle ve umut sizi rehavete sürüklemesin.

Koronavirüse iişkin tüm haberler için tıklayın

Yorumlar