Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye karlar altında! İşte yurttan kar manzaraları...

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava dalgası özellikle iç ve yüksek kesimlerde kar yağışına sebep oluyor. Beyaz örtüye bürünen şehirlerin bazılarında yollar kapandı ve okullar tatil edildi. İşte yurttan kar manzaraları...

Türkiye karlar altında!  İşte yurttan kar manzaraları... - Sayfa 1

Türkiye’nin birçok noktasında kar yağışına dair gelişmeler devam ediyor. Kay yağışının yoğun olduğu noktalarda ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor, kar yağışının hafta boyunca aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Türkiye karlar altında!  İşte yurttan kar manzaraları... - Sayfa 2

EDREMİT’TE YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Balıkesi'in Edremit ve Havran ilçesi ile Çanakkale'nin Yenice İlçesi Kalkım Beldesi yükseklerinde sabah saatlerinde başlayan kar fırtınası ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Kazdağları'ndan geçen Balıkesir Edremit, Çanakkale Yenice karayolunda yoğun tipi nedeniyle ulaşım güçlük ile sağlanıyor. Karayolları ve Edremit Belediyesi' ekipleri yollu açık tutmak için yoğun bir çaba sarf ediyor.
Sabah saatlerinde başlayan poyraz fırtınası ile birlikte Kazdağları'nda yoğun kar yağışı başladı. Rüzgarında etkisiyle kar tipiye dönüştü. Edremit Yenice Karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle zaman zaman kapanma noktasına geliyor.

Türkiye karlar altında!  İşte yurttan kar manzaraları... - Sayfa 3

TURGUTLU BEYAZA BÜRÜNDÜ

Turgutlu’da, dün saat 18.00 sıralarında başlayan ve zaman zaman etkisi artan kar yağışıyla yüksek kesimlerdeki mahalleler, beyaza büründü. Kar yağışı özellikle kırsal Kabaçınar, Hacıisalar, Ören, Kuşlar ve Yunusdere mahalleleri ile Ovacık Yaylası’nda etkili oldu. Kar kalınlığı Ovacık Yaylası’nda 25, Dağ Marmara Bölgesi’ndeki kırsal mahallerde ise 20 santimetreyi buldu. Güney Mahallesi’nden Haciisalar Mahallesi’ne giden ana yol, yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolu açmak için tuzlama ve kar küreme çalışmasına başladı. Karın yağdığı mahallelerde yaşayanlar, ortaya çıkan manzarayı cep telefonlarının kameralarıyla fotoğrafladı. Yetkililer, sürücüleri yollardaki buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Türkiye karlar altında!  İşte yurttan kar manzaraları... - Sayfa 4

BURDUR ANTALYA YOLU KAR ALTINDA

Burdur’da bu sabah saatlerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle Çeltikçi ilçesinde şiddetini artıran yağış nedeniyle Burdur- Antalya yolunun 1225 rakımlı Çeltikçi Beli’nde ulaşımda aksamalar meydana geldi. Araçların ilerlemekte güçlük çektiği bölgede ekipler yol açma ve tuzlama çalışmaları başlattı.