Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye için yeni corona riski! Kuluçka o gün bozuldu

Corona virüs önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş çıkışların durdurulmasından sonra, virüsün ortalama kuluçka dönemi sayılan bir haftalık süre de 12 Nisan’da sona ermiş oldu. İstanbul başta olmak üzere büyükkentler ve Zonguldak’tan olası yayılımı önlemek için 4 Nisan’da uygulamaya geçirilen kararın sonuçları, ilave tedbirler açısından büyük önem taşıyor.

Türkiye için yeni corona riski! Kuluçka o gün bozuldu - Sayfa 1

Türkiye genelinde 12 Nisan itibarıyla toplam vaka sayısı 56 bin 956’ya, can kaybı ise bin 198’e ulaştı. 4 Nisan günü toplam vaka sayısı 23 bin 934, ölenlerin rakamı ise 501 olmuştu. Bir haftalık sürede toplam vaka sayısı ise iki katına çıktı.

Türkiye için yeni corona riski! Kuluçka o gün bozuldu - Sayfa 2

"DENGELER ALTÜST OLDU"
Milliyet'ten Mert İnan'a konuşan İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, 10 Nisan gecesi virüsle mücadelede dengelerin altüst olduğunu söyledi.

Türkiye için yeni corona riski! Kuluçka o gün bozuldu - Sayfa 3

Bir haftalık sürede iki kat artış endişe verici. Bizim ülke olarak sadece ölüm sayımız plato çiziyor. Ölüm oranı bakımından ABD, İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere’den daha iyi durumdayız. Ne yazık ki seyahat kısıtlamasının bir faydası olmadı.

Türkiye için yeni corona riski! Kuluçka o gün bozuldu - Sayfa 4

Bir diğer ihtimal de kısıtlama sayesinde rakamlar çok daha artmadı. 10 Nisan’da ortaya çıkan görüntüler tüm dengeleri alt üst etti. Bir hafta sonraki tabloyu görmemiz lazım.