Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Türkiye genelinde en az lise mezunu 4 bin 200 TL maaşlı zabıta memuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere 4 bin 200 TL maaşla Zabıta memuru alımı yapılacaktır. Alımların KPSS puanı ile olacağı bildirildi. Haberin ayrıntıları sitemizdedir.

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2020 20:47

Türkiye’de en çok talep gören mesleklerden biri de zabıta memurluğu olup özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında birçok adaya alım müjdesi verildi. Buna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan genelgede 24 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliğinin detaylarına yer verildi ve personel alımına ilişkin bilgiler verildi.

Hangi İllerde Alım Olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nce yayınlanan genelgede alımların 81 il genelinde yapılacağı açıklandı. Bu noktada adaylar il ve ilçe belediyelerinde görevlendirilecektir.

Alımlar Nasıl Olacak?

İlgili zabıta memuru alımı için adaylar hem KPSS puanı ile merkezi atama ile hem de daha sonra açıktan yapılacak olan alımlar mülakat ve sınav ile alınacak. Kadın ve erkek adayların yapılması beklenen alıma başvuru yapabileceği açıklandı.

Başvuru Şartları Neler?

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan zabıta memuru alımı için adaylardan istenen genel özellikler arasında Türk Vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, TCK 53. Maddeye göre suçu olmamak, erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak, görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak ve 39 yaşını aşmamış olmak şartları istenmektedir.

Yorumlar