Anasayfa /  Ekonomi

Moody's Türkiye Türkiye ekonomisi tahminlerini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi ile ilgili tahminlerini açıkladı. IMF ve OECD'den sonra Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Moody's de Türkiye ekonomisinin hükümetin beklentilerinin aksine bu yıl küçüleceğini açıkladı

Abone ol
Abone ol 13 Nisan 2019 03:40

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi ile ilgili tahminlerini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2 daralmasını beklediğini bildirdi. Yıl sonu enflasyonunu ise yüzde 17 olarak tahmin etti.

Moody's Investors Service, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Çarşamba günü açıkladığı ekonomik reform programını değerlendirdi. Açıklanan reform programının hükümetin kamu bankalarında sermaye ve likiditeyi artırma niyetleri konusunda bası boşlukları doldurduğunu belirten Moody's, bunun yanı sıra özel sektör tasarruflarını

güçlendirmeye ve enerji ile inşaat sektöründe zorlanan şirketleri desteklemeye yönelik fikirlerinde sunulduğuna dikkat çekti.

Moody's, Eylül ayında yayınlanan Yeni Ekonomik Program'da (YEP) olduğu gibi Çarşamba günkü reform paketinde de bir dizi önemli politika alanında çok az detay verildiğini ve takvimin belirsiz olduğunu vurguladı.

Türkiye için son değerlendirmelerinde; IMF bu yıl için yüzde 2,5, OECD ise yüzde 1,8 küçülme tahmininde bulunmuşlardı.




Yorumlar