Anasayfa /  Ekonomi

Elektrik ve Doğalgaz'a indirim!

Erdoğan: Yılbaşında Elektrik ve doğalgaza yüzde 10 indirim yapılacak

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2018 12:47

Erdoğan: Yılbaşında Elektrik ve doğalgaza yüzde 10 indirim yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ıo açıklamalarından satırbaşları:



Bütçemizin verdiği imkanların en iyi şekilde kullanarak Türkiye'yi şahlandırmaya devam edeceğiz. 



2019 bütçe giderleri 961 milyar lira faiz hariç olarak 843,7 milyar lira olarak planladığımızı görüyoruz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. 

2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi ücretlerini devlet üstlenecek.

2019 yılı boyunca araştırma gelişme faaliyetlerinde süre sınırı olmaksızın yeni makine ve teçhizat alımlarında KDV alınmayacak.

Turizmde çok iyi bir yılı geride bırakıyoruz. Önümüzdeki yıl yeni ve daha büyük atılımların hazırlıkları içindeyiz. Bu çerçevede 2019 yılını Şanlıurfa, bizi izliyorlar biliyor, Göbeklitepe yılı olarak ilan ediyoruz. Gaziantep de bu işin içinde olacaki Mardin de olacak, Adıyaman da bu işin içinde olacak. 5 ilimiz bu işin içerisinde olmak üzere Göbeklitepe'yi ayağa kaldıracağız. İnşallah en kısa sürede Şanlıurfa'ya gidip açılışını bizzat yapacağız.Şanlıurfalılar çalışmalara hazırlansınlar.

Bazı müjdelerimiz sizlerle paylaşmak istiyorum, yılbaşından itibaren yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve küçük orta işletmeler ile ticaret hanelerde kullanılan doğalgazın fiyatlarında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının milletimize hayırlı olmasını diliyorum.


Yorumlar