Anasayfa /  Ekonomi

Çay ve şeker zamlandı!

Çay ve şeker zamlandı! Bugün çay ve şekere arka arkaya zam geldi. Şeker fiyatları yüzde 16, çay fiyatları ise yüzde 15 zamlandı.

Abone ol
Abone ol 25 Haziran 2019 12:49

Çay ve şeker zamlandı!

Bugün çay ve şekere arka arkaya zam geldi. Şeker fiyatları yüzde 16, çay fiyatları ise yüzde 15 zamlandı.

Türkşeker'in sitesinden yapılan zam açıklamasına göre ambalajlanmış kristal şekerin fabrika çıkış fiyatı yüzde 16 artışla 3,57 lira yükseldi. ÇAYKUR ise yaptığı açıklama ile kuru çay fiyatında yükselen maliyetler nedeniyle yüzde 15 artışa gittini duyurdu. 

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından yapılan açıklamada şeker fiyatının bugünden geçerli olmak üzere yüzde 16 artırıldığı duyuruldu.

Buna göre, kristal şekerin fabrika çıkışı satışı kilogram başına kdv hariç 3,57 liraya yükseldi.

Türk Şeker'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "50 Kg’lık polipropilen torbalarda ambalajlı kristal şekerin fabrika çıkışı satış fiyatı, 25.06.2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere % 16 artırılarak (KDV hariç) 3,57 TL/Kg olarak yeniden tespit edilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur" denildi.

 ÇAYKUR'dan zam açıklaması

ÇAY İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) de kuru çaya yüzde 15 zam yaptı.

ÇAYKUR, artan yaş çay ürün, işçi ve işletme maliyetlerini göz önünde bulundurarak kuru çaya zam yapma kararı aldı. ÇAYKUR Yönetim Kurulu kararı ile kuru çaya yüzde 15 zam yapıldı. Kuru çay zammı bugünden itibaren geçerli olacak.


Yorumlar