Anasayfa /  Foto Galeri

Türkiye'de tarihi gün: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ilk görüntüler..

Türkiye'de tarihi gün: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ilk görüntüler.. - Sayfa 1

Yeni hükümet sisteminin ilk cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlaması dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde görkemli bir tören düzenlendi.

Türkiye'de tarihi gün: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ilk görüntüler.. - Sayfa 2

Türkiye’nin bu tarihi gününe yurt içinden ve yurt dışından gelen çok sayıda davetli tanıklık ederken, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törene TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yanı sıra sanat, spor, iş, hukuk ve siyaset dünyasından çok sayıda isim ve din alimleri katıldı.

Türkiye'de tarihi gün: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ilk görüntüler.. - Sayfa 3

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan tören öncesinde konuklara mehter birliği ve Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası tarafından konser verildi. Güne özel yapılan ve üzerinde “Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni” yazılı rozetler davetlilerin yakalarına takıldı. Külliye binasına dev Türk bayrağı ve Atatürk resmi asıldı.

Türkiye'de tarihi gün: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ilk görüntüler.. - Sayfa 4

TBMM’deki yemin töreni ve Anıtkabir ziyaretinden sonra atlı birlikler eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın bulunduğu giriş kapısından tarihteki 16 Türk devletini simgeleyen askerlerin arasından top atışları eşliğinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte Külliye'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanında bulunan davetliler tarafından coşku ile karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Külliye'ye girişinde mehter takımı tarafından Fetih Marşı seslendirildi.