Anasayfa /  Yaşam

Türkiye ayağa kalktı! Köpeklerine sıpayı parçalatan cani'den açıklama

Ankara’da yavru eşeği kangal cinsi köpeklerine parçalatan ve bu anları sosyal medya hesabında paylaşan kişi yakalanarak adliyeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldı

Abone ol
Abone ol 05 Mayıs 2020 10:01

Ankara’da yavru eşeği kangal cinsi köpeklerine parçalatan ve bu anları sosyal medya hesabında paylaşan kişi yakalanarak adliyeye sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldı

'KÖPEKLERİN SALDIRACAĞINI DÜŞÜNMEDİM'

Ankara'nın Haymana ilçesinde, köpeklerini saldırttığı sıpanın telef olmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Berat Kaya ile eşek ve sıpanın sahibi Sırrı Aydın'ın savcılıktaki ifadeleri ortaya çıktı. Berat Kaya, köpeklerden birini sokakta bulduğunu diğerini ise satın aldığını söyleyerek, köyde hırsızlık olaylarının olması ve hayvancılık yapması nedeniyle köpeklere baktığını söyledi. Videoyu geçen şubat ayında çektiğini kaydeden Kaya, olay günü köpeklerin birden eşek ve sıpaya saldırdığını, köpeklerin saldıracağını düşünmediğini, araya girerek eşek ve sıpayı kurtarmaya çalıştığını ileri sürdü. Kaya ayrıca, olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

'ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'

Sırrı Aydın ise olaydan bir gün önce sıpanın kurdun saldırısına maruz kaldığını söyleyerek, "Köpekler, açık yarası olması nedeniyle sıpaya saldırdı. Berat Kaya ile birlikte köpekleri ayırmaya çalıştık, şikayetçi değilim" dedi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ankara Cummhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Söz konusu olayda video görüntülerinde saldırıya uğradığı görülen sıpanın sahibi tespit edilerek beyanı alınmış, olay sırasında olay yerinde olduğunu, olayın ani geliştiğini, şüphelinin köpeklerini sıpası üzerine kışkırtmadığını, bu nedenle şüpheliden şikayetçi olmadığını beyan etmiştir. Mevcut kanuni düzenlemeler ışığında 'sahipli hayvana zarar verilmesi' eylemi nedeniyle soruşturma başlatılmış, söz konusu suçun takibi şikayete bağlı olduğundan müştekinin şikayetçi olmaması nedeniyle savcılık ifadesi alındıktan sonra şüpheli tutuklamaya sevk edilmeden serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili sosyal medyada yer alan iddialar asılsız olup, soruşturma devam etmektedir" denildi.

 

Yorumlar