Anasayfa /  Ekonomi

Türk üreticiler için önemli açıklama: Ciddi fırsatlar var

TGDF Akademi’nin ‘COVID-19 Sonrası Işık Orta Doğu’dan Yükselir mi?’ Konferansı’nda Orta Doğu ve Körfez Bölgesi pazarındaki tecrübelerini paylaşan Al Safi Danone CEO'su Tolga Sezer, Türk üreticiler için yatırım ve iş fırsatlarına dair değerlendirmeler yaptı.

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2020 23:04

Al Safi Danone CEO’su Tolga Sezer, TGDF Akademi’nin düzenlediği ‘COVID-19 Sonrası Işık Orta Doğu’dan Yükselir mi?’ Konferansı’nın konuğu oldu. Orta Doğu ve Körfez Bölgesi ile ilgili deneyimlerini aktaran Sezer, COVID-19 sürecinin bölgeyi nasıl etkilediğini ve Türkiye’deki üreticilerin değerlendirebileceği önemli fırsatları anlattı.

 

“COVID-19 tam anlamıyla bir devrim”
COVID-19’u ‘Tam anlamıyla bir devrim’ olarak nitelendiren Sezer, şunları söyledi:

“Pandeminin kimsenin risk haritasında yer aldığını zannetmiyorum, herkes hazırlıksız yakalandı. Bu nedenle içinden geçtiğimiz dönemde ilk öğreti, pandeminin gerçek olması.

İkinci önemli nokta da dijitalleşmenin önemli. Bu platformları kullanamayan şirketler çok zorlandılar.

Üçüncü nokta da sağlık. Önümüzdeki dönemde iletişimde ve ürünlerde sağlık konsepti, sağlıklı ürünler çok büyük önem arz edecekler. Bu konsepti bünyesinde barındıran şirketler önemli bir avantaj sağlayacak.

“Bu bir kabuğa çekilme dönemi”
Dördüncü olarak bu bir kabuğa çekilme dönemi denebilir. Birçok tüketici ve aile kabuğuna çekildi. Bu bir travma olarak da tanımlanabilir. Tüketici davranışları da bundan etkilenecek.

Otorite tanımına da dikkat etmemiz gerekiyor. Artık otoritenin yeni bir tanımı olacak. Şu anda Orta Doğu’da haber kanallarından, ajanslardan ziyade Hükümetin ve Bakanlıkların Twitter hesapları takip ediliyor.”

“Tüketici taleplerindeki değişim izlenmeli”
Körfez Bölgesinde ve dünya genelindeki tüketicilerle ilgili de enteresan değişiklikler olduğundan söz eden Sezer, şunları ekledi:

“COVID-19 sonrasında tüketici ihtiyaçlarında neler değiştiğine bakmamız gerekiyor. Kesinlikle tüketicinin bir güven talebi var. Bu çok ciddi bir şekilde ortaya çıktı. Sağlıklı ürünlere de çok ciddi bir yönelim söz konusu.

Bağışıklığı destekleyen birtakım ürün ve konseptlere de ciddi bir talep var. Organikte de büyük bir fırsat var. Önümüzdeki dönemde tüketiciler ürünlerde ekstra bir güvenlik beklentisi içerisinde olacak. Ambalaj güvenliği ve hijyen kontrollerinin daha üst düzeyde gerçekleşmesi söz konusu olabilir.”

Kaynak: https://www.gidahatti.com/

Yorumlar