Anasayfa /  Ekonomi

Türk’ iş Teklifi Belli Oldu! İşte Asgari Ücret Teklifinin Miktarı

Asgari ücret teklifine yönelik sürecin çözülmesi adına oluşturulan asgari ücret tespit komisyonunun üçüncü toplantısı bugün saat 14.00 itibariyle yapılacak. 

Abone ol
Abone ol 20 Aralık 2018 12:43

İşçi, işveren ve sendikaların, devletin masada olduğu toplantıda asgari ücretin her payda için olumlu sonuç verebilecek şekilde iyileştirilmesi amaçlanıyor. 

Tarafların talepleri dinlenerek, asgari ücretin 2019 yılı için net hali çizilmeye çalışılıyor. İkinci toplantıya kadar olan süreçte, tarafların talepleri gündeme yansımış, işverenlerin taleplerinin işçi taleplerinin çok altında kaldığını görmüştük.

İşverenler 1853 TL olarak istediler

Asgari ücretin 1853 TL olmasını isteyen işveren tarafının ardından sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapılmış ve bu tutara tepki gösterilmişti. 

Milyonlarca işçinin beklediği tutarın çok altında kalan bu talebe karşılık, sosyal medya platformlarında işçiler binlerce paylaşım gerçekleştirildi. 

Komisyonun üçüncü toplantısının yapılacağı bugün itibariyle de Türk-İş' in asgari ücrete yönelik talebi belli oldu. Türk-İş asgari ücret talebini kamuoyuna aktararak, pazarlığın başlayacağı fiyatı açıkladı. Açıklamada asgari ücret teklifinin 2385 TL olduğu ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlar 2500 TL talep ediyorlar

Sosyal medya platformlarında çok sayıda asgari ücretin 2500 TL olmasının gerektiği yönünde paylaşımlar gerçekleştiren vatandaşlar mevcut. 

Asgari ücretin belirlenmesi konusundaki süreç milyonlarca vatandaş tarafından dikkatle takip ediliyor. 2019 yılı için asgari ücretin kesin rakamının bugün yapılacak toplantı sonrasında netlik kazanması bekleniyor. 


Yorumlar