Anasayfa /  Güncel

Türk gençlere Amerika'da taciz şoku

Work and Travel sistemiyle Amerika’ya giden üç kız öğrenciden şok suçlama! "Türk öğrencilere yardımcı olduğunu duyduğumuz Naim S.’ye mesaj attık. O, bizim fotoğraflarımız üzerinden erkek arkadaşları arasında taciz içeren yazışmalar yaptı, o isimlere dava açıyoruz..."

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2020 23:54

20'li yaşlardaki üç kız öğrenci Işıl D. , Ece A. ve Kübra K., hem okuyup hem çalışmak için Amerika'ya gitme kararı aldı. Üçüne de, Şikago'da öğrencilere bu konuda yardım eden Naim S.'yi aramaları tavsiye edildi. Üç öğrenci, S.'yi arayıp yardım rica etti. Ancak bir süre sonra Amerika'da Naim S.'nin de olduğu bir Whatsapp grubunda, kendi fotoğraflarıyla erkekler arasında cinsel içerikli yazışmalar yapıldığını öğrendiler.

"Peşini bırakmayacağız"

Şoke olan üç öğrenciden biri Naim S.'ye mesaj atarak yazışmaların hesabını sordu. Öğrenciler, "Tüm iyi niyetimizle yardım ricasında bulunduğumuz kişinin bunu yapması çok ağırımıza gitti. Küçük düşürüldük, taciz edildik. Bize bunu yapan başta Naim S. olmak üzere o Whatsapp grubundaki Furkan L., Mehmet G., Kutlu S. ve Gökhan isimli kişiler hakkında dava açacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

"İş çığrından çıktı"

İddialar üzerine Naim S. olayın patlak vermesinin ardından tacize uğrayan öğrencilerden birine şu mesajı attı: "Yazdıklarım için özür dilerim. Erkekler arasında dalga geçme grubuydu ama iş çığırından çıktı." S. yaptığı bu açıklamanın ardından o mesaj gruplarından çıkıp mesajlaşmayı bitirdi.

Yorumlar