Anasayfa /  Foto Galeri

Tunceli’de evlerin bile kara gömüldüğü ilçede yaşam

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yağan yoğun kar, adeta evleri içine aldı. İlçede yaşayan vatandaşlar zorlanan yaşam şartları ile mücadele ederken, zorluklarını dile getirdi. Karla birlikte Munzur Vadisi Milli Parkı'nda da ayrıca kartpostallık görüntüler oluştu.

Tunceli’de evlerin bile kara gömüldüğü ilçede yaşam - Sayfa 1

Tunceli’nin bin 280 rakımlı ve 3 bin 300 nüfuslu ilçesi Ovacık, son bir ayda yoğun kar yağışı aldı. İlçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 2 metreyi bulurken yüksek kesimlerde 3 metreye yaklaştı.

Tunceli’de evlerin bile kara gömüldüğü ilçede yaşam - Sayfa 2

İl özel idaresi, karayolları ve belediye ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışma yürüttüğü ilçede vatandaşlar da kendi imkanlarıyla evlerinin önünde biriken karları temizleyerek hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu yıl geciken yağış, kimi ilçe sakinlerini mutlu ederken kimileri ise, yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

Tunceli’de evlerin bile kara gömüldüğü ilçede yaşam - Sayfa 3

Öte yandan Munzur Vadisi Milli Parkı’nda da karla birlikte ortaya izlenmesi keyif veren kartpostallık görüntüler oluşmasını sağladı.

Tunceli’de evlerin bile kara gömüldüğü ilçede yaşam - Sayfa 4

İlçeye bağlı Ziyaret Köyü’nde yaşayan ve evi kar altında kaybolacak duruma gelen Kazım Ağdoğdu, “Son yağan kar iki metreyi buldu. Artık bundan sonra ne kadar yağar Allah bilir. Ama kar bu memleketin bereketidir. Kar olmadı mı su olmaz, hiçbir şey olmaz. Ama zamanında yağıp zamanında kalksın temennimiz odur” dedi.