Anasayfa /  Politika

Tüm Türkiye'yi trolleyen İYİ Partili Durmuş Yılmaz özür diledi!

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz dün Meclis'te "Bu gece saat 00.00 da Resmi Gazeteyi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak" dedi. Tüm Türkiye gece yarısı Resmi Gazete'nin yayınlanmasını bekledi. Resmi Gazete'nin internet sitesi çöktü. Ancak Yılmaz'ın iddiası boş çıktı. Yılmaz bugün, sosyal medyadan özür diledi.

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2021 15:30

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, dün Meclis Bütçe Komisyonu'nda "Bu gece saat 00.00 da Resmi Gazeteyi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak" dedi. 

Ekonomide yoğun geçen haftanın ardından kabine, Merkez Bankası ve döviz varlıkları konusunda değişiklikler olabileceğine yönelik iddialar sonrası Türkiye'nin merakla beklediği Resmi Gazete'de bu konulara ilişkin değişiklikler yer almadı.

Sosyal medyadan özür diledi!

İyi Partili Yılmaz, dün (19 Kasım akşamı) Resmi Gazete yayınlanmadan önce yaptığı "Sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece 12.00’den sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmi Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" paylaşımını alıntılayarak Twitter'dan özür mesajı yayımladı. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Bakan'ın görevden alınacağı öngörüsünde bulundum, yanıldım!

"Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00'den sonra yapıldığı; hafta içinde Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’nın Para politikası hakındaki duruşuna, ifadelerine, Sayın Erdoğan’ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle, Bakanın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim."

Yorumlar