Anasayfa /  Foto Galeri

Tüm çalışanların kafasını karıştıran AGİ ve vergi iadesi hesabı

Yeni yıl ile birlikte asgari ücrete açıklanan asgari ücret zammındaki AGİ ve vergi iadesi kafa karışıklığı devam ediyor. İşçinin kaybı var mı yok mu ? İşte ayrıntılar...

Tüm çalışanların kafasını karıştıran AGİ ve vergi iadesi hesabı - Sayfa 1

Ocak ayı itibarı ile geçerli olacak yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından, 2022 AGİ zammı tablosu da en çok merak edilenler arasında yerini aldı.

Tüm çalışanların kafasını karıştıran AGİ ve vergi iadesi hesabı - Sayfa 2

Ancak asgari ücretin yüzde 50 artmasıyla birlikte şimdiye dek uygulanan yüzde 15'lik gelir vergisi ile yüzde 0,79'luk damga vergisinin kalkması sonrasında Asgari Geçim İndirimi için değişikliğe gidildi.

Tüm çalışanların kafasını karıştıran AGİ ve vergi iadesi hesabı - Sayfa 3

AGİ konusunda kafa karıştıran konuyu açıklığa kavuşturan isim ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin oldu. Bakan Bilgin tartışmalara son noktayı koyarak, “AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi bir o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz. Bu durumda işçinin çalışanın bir kaybı yok" dedi.

Tüm çalışanların kafasını karıştıran AGİ ve vergi iadesi hesabı - Sayfa 4

A Haber’de AGİ’ye ilişkin merak edilen noktaları açıklayan Sabah Gazetesi yazarı Faruk Erdem 18,5 milyon işçi ve memurun merak ettiği soruları ve AGİ zammı tablosu ile ilgili detayları aktardı.