Anasayfa /  Foto Galeri

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! 1 ay ücretsiz...

Dünya eve kapanınca en az kullanılan şeylerden biri de araçlar oldu. Bazı ülkelerde sigorta şirketleri ücretlerin yüzde 15’ini müşteriye geri veriyor. Türkiye’de de firmaların gündeminde borç erteleme ve “12 ay öde 13 ay kullan” gibi kampanyalar var.

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! 1 ay ücretsiz... - Sayfa 1

Dünya genelinde yüz milyonlarca kişi evine kapandı ve salgının bitmesini bekliyor. Evde kaldıklarından ve çok daha az araba kullandıklarından dolayı araç sigortası yapan şirketler sigortalılara ödedikleri paranın bir bölümünü geri veriyor veya bazı taksitlerini almayacağını açıklıyor.

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! 1 ay ücretsiz... - Sayfa 2

Allstate, Geico ve Liberty Mutual gibi firmalar para iadesi teklif ediyor. Yüzde 15 iade yapılan müşteriler var. Türkiye'de de sigorta şirketlerinin en fazla yakındığı alan olan kaza sayısı ve ölümlü kaza sayısında ciddi düşüşler görülüyor.

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! 1 ay ücretsiz... - Sayfa 3

TÜM KALEMLERDE DÜŞÜŞ VAR
2019'un ilk üç ayında toplam kaza sayısı, yaralanmalı kaza sayısı, maddi hasarlı kaza sayısı, ölü ve yaralı sayısı gibi kalemlerin hepsinde azalma var. Tek artış ölümlü kaza sayısında. Ancak nisan ayı hem önlemlerin daha sıkılaştırıldığı hem de ilk kez sokağa çıkma yasağının uygulandığı bir ay olduğu için rakamlarda ciddi düşüşler bekleniyor. Türk sigorta şirketlerinin bu duruma özel bir indirim yapıp yapmayacağı henüz belli değil. Ancak yılın ikinci çeyreğinde özellikle hasarlı kazalarda düşüşün artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor! 1 ay ücretsiz... - Sayfa 4

Corona virüs nedeniyle Türk sigorta şirketleri şimdilik gelişmeleri izliyor. Sektördeki hemen hemen tüm firmalar bütün ürünlerinde kredi kartı ile ödemelerde 1 aylık taksit erteleme seçeneği sundu.