Anasayfa /  Ekonomi

TÜİK'e otomotiv zammı tepkisi! Araba satın, kuyruk olur

TÜİK tarafından Kasım ayı enflasyonu açıklandı. Verilere göre benzin ve dizel otomobillerin fiyat artışı sınırlı kaldı. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'den "Araba satın, kuyruk olur" önerisi yaptı.

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2021 13:17

TÜİK tarafından Kasım ayı enflasyonu açıklandı. Verilere göre benzin ve dizel otomobillerin fiyat artışı sınırlı kaldı. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'den "Araba satın, kuyruk olur" önerisi yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu Kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı.  TÜİK verilerine göre kasımda enflasyon yüzde 21,3 olarak arttı. TÜİK kasım ayı verilerine göre dizel otomobil fiyatı yüzde 16,7, benzinli otomobil fiyatı yüzde 15,7 arttı. 

TÜİK tarafından açıklanan verilere Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci'den tepki geldi. 

Sosyal medyadan paylaşım yapan Özpeynirci, "TÜİK, bu zamlarla otomobil bayileri açsa, başka kimse satış yapamaz, önünde çok uzun kuyruklar oluşur." yorumu yaptı.

"Bu minnak fiyat artışlarını görünce tüm otomobilleri TÜİK'in stokladığını da düşünebiliriz." ifadelerini de kullanan Özpeynirci, "TÜİK en çok satanları baz almalı... " dedi.

Özpeynirci'nin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"TÜİK, bu zamlarla otomobil bayileri açsa, başka kimse satış yapamaz, önünde çok uzun kuyruklar oluşur. Bu minnak fiyat artışlarını görünce tüm otomobilleri TÜİK'in stokladığını da düşünebiliriz

Türkiye'de üretilen ve en çok satan; Egea'nın KASIM başı 175.900 TL olan en ucuz benzinli versiyonu bugün 223.900 TL ZAM: %27 Egea'nın KASIM başı 266.900 TL olan en pahalı dizel versiyonun fiyatı bugün 402.900 TL ZAM: %51

TÜİK: Benzinli fiyatı %6,4, dizel fiyatı %12,1 arttı.

Bu arada KASIM ayında tüm markaların fiyatlarında benzer veya daha yüksek zamlar yapıldığını da haftalardır yazıyorum.

Yine Türkiye’de üretilen ve kasımda en çok satılan Clio’nun fiyatlarına bakalım En ucuz versiyonun fiyatı %30, en pahalı versiyonun fiyatı %57 artmış TÜİK en çok satanları baz almalı..."

Yorumlar