Anasayfa /  Foto Galeri

TÜİK açıkladı, memur ve emeklinin yeni zam oranı ortaya çıktı! İşte en düşük maaşlar...

Kasım ayı enflasyon verisine göre; SSK Bağ-Kur emekli maaş zammı 2022'de ne kadar olacak? 6 aylık enflasyon verisine göre belirlenecek maaş zammı, TÜİK verileriyle belirleniyor. TÜİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyonuna göre; 2022 emekli maaşı ortaya çıkıyor. Maşların net olarak belirlenmesine sadece Aralık ayı verileri kaldı. Ancak ortaya çıkan 5 aylık oranla tahminler yapılmaya başlandı. İşte; 2022 SSK Bağ-Kur emekli maaş zam oranları!

TÜİK açıkladı, memur ve  emeklinin yeni zam oranı ortaya çıktı! İşte en düşük maaşlar... - Sayfa 1

Kasım ayında enflasyon yüzde 3.51 ile rekor kırdı. Memur ve emeklilerin yıl sonunda ne kadar enflasyon farkı zammı alacağı da merak konusu oldu. Temmuz-Kasım dönemi enflasyonuna bakıldığında memurlar ve memur emeklileri şimdiden yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı hak etmiş durumda. En düşük emekli maaşı kaç lira olacak?..

TÜİK açıkladı, memur ve  emeklinin yeni zam oranı ortaya çıktı! İşte en düşük maaşlar... - Sayfa 2

Her yıl biri ocak diğeri de temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alan emekliler ve memurların alacakları net maaş zammı 3 Ocak'ta belli olacak. Kasım itibarıyla son 5 aylık enflasyon yüzde 10.46 oldu. Memura ocakta yüzde 5 toplu sözleşme zammı da var. Enflasyon farkıyla zam şimdiden yüzde 12'yi aştı.Zam bekleyen milyonlarca SSK ve Bağ-kur emeklisi için de yüzde 10 zam garantilendi. İşte emekli ve memur maaşlarına gelecek zamlar ve zamlı maaşlar...

TÜİK açıkladı, memur ve  emeklinin yeni zam oranı ortaya çıktı! İşte en düşük maaşlar... - Sayfa 3

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı ağustosta belli olmuştu. Buna göre; 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62'lik bir artış olacak.

TÜİK açıkladı, memur ve  emeklinin yeni zam oranı ortaya çıktı! İşte en düşük maaşlar... - Sayfa 4

2 milyon memura 400 lira ödenecek

Her 6 ayda bir enflasyon söz konusu zamların üzerine çıkarsa, fark da eklenecek. Buna ilave olarak sendikalı yaklaşık 2 milyon memura 400 liralık da toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek.