Anasayfa /  Ekonomi

TÜBİTAK personel alımı nasıl oluyor? TÜBİTAK 224 kadrolu eleman iş başvuru şartları neler?

TÜBİTAK farklı 2 şehir için 228 kişilik ilan yayımladı. Lisans mezunu olanların başvuru yapabileceği bu ilanlar için adaylardan KPSS şartı aranmıyor.TÜBİTAK personel alımı nasıl oluyor? TÜBİTAK 224 kadrolu eleman iş başvuru şartları neler?

Abone ol
Abone ol 02 Mayıs 2019 10:56

TÜBİTAK farklı 2 şehir için 228 kişilik ilan yayımladı. Lisans mezunu olanların başvuru yapabileceği bu ilanlar için adaylardan KPSS şartı aranmıyor.TÜBİTAK personel alımı nasıl oluyor?  TÜBİTAK 224 kadrolu eleman iş başvuru şartları neler?

 

TÜBİTAKgeçtiğimiz günlerde bünyesinde bulunan personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı şehirlerde olmak üzere toplamda 228 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını ilan etmişti. TÜBİTAK için yayımlanan bir çok ilanın başvuru süresi geçmesinin ardından şu an devam eden sadece 2 ilanı bulunmakta ve bu ilanlar için başvurular devam ediyor. Bu bağlamda TÜBİTAK farklı branşlardan mezun olan 228 personel alımı yapacak. Ayrıca bu ilanlar için adaylardan KPSS şartı aranmıyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TÜBİTAK her ilanında da olduğu gibi bu ilanlarında da bazı genel nitelikler arıyor. Ayrıca her pozisyon için adaylardan ortak niteliklerde aranmakta olup bu niteliklere ilanların tam metinleri üzerinden ulaşabilirsiniz.




Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak


Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerliğini tamamlamış veya tecilli olmak.


Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.


İngilizce yeterliliğini aşağıdaki sınavların birinden alınan puanla kanıtlamış olmak


Ar-Ge Personeli pozisyonları için; başvuru yapan alanında doktora mezunu olan adaylardan, “Adaylarda Aranacak Genel Koşullar” bölümünün (e) maddesi koşul olarak aranmayacak olup, bu adayların sıralaması için kullanılacak aday puanı; doktora mezuniyet not ortalamasının %50’si, yüksek lisans not ortalamasının %10’u ve lisans not ortalamasının %40’ının toplamıdır


Ar-Ge Teknisyeni pozisyonları için adayların 4,00 üzerinden en az 2,50 Ağırlıklı Mezuniyet Not Ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir.




HANGİ BİRİMLERE PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

TÜBİTAK 2 farklı şehir için ilan yayımlamış olup, TÜBİTAK SAGE Birimine Araştırmacı, Tekbnik ve Destek Personeli ve Teknisyen kadrolarından 86 personel alımı yapacak. Bir diğer ilana göre ise, TÜBİTAK BİLGEM BTE 142 kişilik kadro ile Ar-Ge personeli - Ar-Ge Teknisyeni pozisyonlarına personel alımı yapılacak.

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

TÜBİTAK bu iki biriminede başvuru tarihlerini farklı tarihler belirlemiş. Bu kapsamda BÜRİTAK BİLGEM BTE Gebze/Koceli için başvurular en geç 10 Mayıs 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. TÜBİTAK SAGE Ankara için ise en geç 06 Mayıs 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İlgili ilanlar hakkında kadro bilgilerine ve özel şartlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

TÜBİTAK SAGE Personel Alım İlanı

TÜBİTAK BİLGEM BTE Personel Alım İlanı


Yorumlar