Anasayfa /  Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Yeni Askerlik Sistemi İle İlgili Açıklama Yaptı

Milli Savunma Bakanlığı yeni askerlik sistemi açıklaması yaptı. Çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız.

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2019 10:57

Bakanlıkta düzenlenen toplantıda bilgi veren Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop yeni askerlik sistemi için etkin bir şekilde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Aktop, TSK'nın nitelikli ve eğitimli personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak teşkilatlanan Milli Savunma Üniversitesinde, bu çerçevede, halen misafir askeri öğrenciler dahil 11 bin 98 personelin eğitim ve öğrenim gördüğünü de söyledi.

Aktop, TSK personelinin çalışma şartları ve özlük haklarında yapılan iyileştirmeler hakkında da bilgi verirken, "Bedelli askerlik kapsamında 4 Ocak 2019 tarihi itibariyle 635 bin 582 vatandaşımızın müracaat işlemi tamamlanmış, bunlardan 98 bin 630'unun temel eğitimleri sona ermiştir. Kalan yükümlülerin eğitim süreci devam etmektedir.

Yeni askerlik sistemi; En çok merak edilen konulardan birisinin de Yeni Askerlik Sistemi olduğunun altını çizen Aktop, bu çalışma ile "bedelli", "dövizli askerlik" gibi tartışmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini anlattı.

Aktop, "Diğer bir maksadımız da öngörülebilir bir sistem kurarak herkesin yaşamıyla ilgili plan ve programını buna göre yapabileceği bir çalışmayı hayata geçirmek. Gençlerimizin herhangi bir şekilde askerlikten dolayı mesleklerini geliştirmelerine zarar vermemek için gayret gösteriyoruz. Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışma sürüyor. Çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız.


Yorumlar