Anasayfa /  Güncel

KPSS En Az 60 Puan İle MSB 523 Kamu Personeli Alımı Yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde bir ilan yayımlamıştı. 

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2018 15:51

Yayımlanmış olan ilana göre MSB toplamda 523 kişilik boş kadro ile kamu personeli alacak ve adaylardan bu yönde bazı nitelikler aranacaktır. 

Milli Savunma Bakanlığı 2018 yılı için sözleşmeli personel temini için başvuru kılavuzunu 19 kasım 2018 tarihinde ilan etmişti. 

Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başladı. Buna göre MSB farklı Mühendislik kadrolarında ve farklı bölgelerde olmak üzere toplamda 523 kamu personeli alımı gerçekleştirecek. 

Buna göre alımlar Ankara, İstanbul, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Kocaeli, İzmir, Konya, Isparta, Van, Sivas ve Adana  illeriinde, Endüstri Mühendisi, Çevre Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Fizik Mühendisi, Kimya Mühendisi, Makine Mühendisi, Metalurji Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Uçak Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, Mekatronik Mühendisi, Tekstil Mühendisi, Gemi İnşaat Mühendisi pozisyonlarında yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

İlgili ilana başvuru yapacak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesi kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 35 yaşını bitirmemiş olmak, TSK, JGK ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından belirtilen sağlık yönetmeliğine uygun olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gibi nitelikleri taşıyan her aday başvuru yapabilir.

BAŞVURULARDA SON GÜNLER

MSB personel alım ilanına başvurular 19 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlamıştı ve adaylar henüz başvuru yapmamışlar veya başvuru işlemlerini bitirmemişler ise en geç 21 Aralık 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre Başvuru yapmak için ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları inceleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlanın Tam Metni İçin Tıklayınız


Yorumlar