Anasayfa /  Güncel

Kirpi'yi bütün ordular istiyor

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Kirpi diye dünya markası olan bir aracı üretiyoruz ordumuza. Kirpi'yi diğer bütün ordular da istiyor, onları sıraya koyduk. Bazı ülkeler istiyorlar, onlara 2020, 2022'ye tarih veriyoruz" dedi.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2019 20:44

SİİRT Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) iş birliğinde "Burası Siirt Burada İş Var" sloganıyla başlatılan 'İstihdam Seferberliği' toplantısında açıklamalarda bulunan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, "Kirpi diye dünya markası olan bir aracı üretiyoruz ordumuza. Kirpi'yi diğer bütün ordular da istiyor, onları sıraya koyduk. Bazı ülkeler istiyorlar, onlara 2020, 2022'ye tarih veriyoruz" şeklinde konuştu.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, Türkiye'nin savunma sanayisinde çok önemli noktalara geldiğini söyledi.

Önemli projelere imza attıklarını ve milli motorun prototipinin bittiğini vurgulayan Sancak, şöyle dedi:

"Türkiye'ye 500 yıllık tarihinde yapamadığı milli motorunu yapacağız, prototipleri bitti. Türkiye dünyanın en iyi hızlı tren çalıştıran fabrikalarından birini inşa edecek ve 4-5 dünya ülkesinden biri haline geleceğiz. Milli elektrikli otomobili realize edecek değişim grubunun 5 babayiğidinden biriyim. Yani para kazanacak projeleri zaten fazlasıyla organize etmiş ve yürüyoruz. Bunların hepsi milli ihtiyaçlara cevap veren projeler, milli markalar olacak projeler."

BMC'nin ürettiği Kirpi'yi üretme aşamasında bin 200 şirketle çalıştıklarını aktaran Sancak, bu araca yoğun talep olduğunu anlattı.

"Kirpi diye dünya markası olan bir aracı üretiyoruz ordumuza"

Türk ordusuna ürettikleri Kirpi'nin önemine değinen Sancak, şunları kaydetti:

"Kirpi diye dünya markası olan bir aracı üretiyoruz ordumuza. Kirpi'yi bütün ordular da istiyor, onları sıraya koyduk. Bazı ülkeler istiyorlar, onlara 2020, 2022'ye tarih veriyoruz. Çünkü ordumuzun istekleri ve ihtiyaçları acildir. Kirpi 6 bin parçadan oluşuyor, 6 bin parçanın 5 bin 200'ünü KOBİ'lerden, tedarikçilerimizden temin ediyoruz. Sadece Kirpi'de bizimle beraber çalışan bin 200 tane şirket var. Onlarla ortak çalışıyoruz. Yani Kirpi ortaya çıktığı zaman onun yüzde 30'u BMC'nindir. Yüzde 70'i paydaşlarımızındır, Bursalı, Çorumlu, Kayserili sanayicinindir. Onlarla beraber üretiyoruz, onları da yetiştiriyoruz."

Altay tankının ise 36 bin parçadan oluştuğunu belirten Sancak, BMC olarak bunun 6 bin parçasını üreteceklerini aktararak, "Yüzde 18'i BMC'nin malıdır, yüzde 72'si KOBİ'lerimizindir" dedi.


Yorumlar