Anasayfa /  Güncel

Bedelli Askerlik Ücreti Bugünden İtibaren 31 Bin 343 Türk Lirası Olarak Belirlendi

Bedelli askerlik ücreti bugünden itibaren 31 bin 343 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu miktar her altı ayda bir memur maaşına gelen zam oranında artacak.

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2019 17:26

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikte yeni ücret 31 bin 343 Türk Lirası olarak belirlendiğini açıkladı. Yeni düzenlemeye göre, bedelli askerlik ücreti 31 bin 343 liraya yükseltilirken bu miktar her altı ayda bir memur maaşına gelen zam oranında artacağı bildirildi. Aynı şekilde yurtdışında bulunanlar için paralı askerlik ücreti ise 5 bin 113 euro olarak düzenlendi. 

Hulusi Akar, "Yeni askerlik sistemi dağılımı bedelli askerlik, yükümlü erbaş ve erler, yedek astsubaylık, yedek subaylık ve dövizli askerlik şeklinde olacak. Lise mezunu gencimiz bir ay temel askerlik yapacak. 

İhtiyaçtan fazla bedelli talebi olursa kura çekilecek.Bir aylık eğitimin sonunda bedelliye ayrılacaklar ve askerlikle ilişkileri kesilecek. Lise mezunu gençlerimiz 6. aya kadar askerlik yapacaklar bu süre zarfında harçlık alacaklar. 

Eğer talep ederlerse ve sınavları geçerlerse bir altı aylık daha askerlik yapacak ve bu maaşlı olacak. Eğer bir yılın sonunda başarılı olurlarsa profesyonel askerliğe devam edebilecek. 


Yorumlar