Anasayfa /  Dünya

Trump'tan Erdoğan'a Libya'ya karışma mesajı

Beyaz Saray tarafından ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Libya'ya "yabancı müdahale" konusunda uyardığı açıklandı.

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2020 00:33

Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesinin ardından, Beyaz Saray'dan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Deutschewelle'de yer alan habere göre, Beyaz Saray açıklamasında Başkan Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Libya'ya herhangi bir "yabancı müdahale olmaması" konusunda uyardığı ve Libya'ya herhangi bir yabancı müdahalnin ülkedeki durumu daha da karmaşık hale getireceğini söylediği aktarıldı. Görüşmede ayrıca iki liderin İdlib'de tansiyonun düşürülmesi ve sivillerin korunmasının gerekliliği konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada ise Trump ve Erdoğan'ın görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye'deki son durum başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

 

Yorumlar