Anasayfa /  Dünya

Trump'ta corona virüsü var mı? Belli oldu!

ABD Başkanı Donald Trump'ta corona virüsü olduğu iddia edilmişti. Beyaz Saray, Trump'ın koronavirüs test sonuçlarının negatif çıktığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2020 09:05

ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs (Covid-19) testlerini yaptırdı, Beyaz Saray, Başkanın test sonuçlarının negatif çıktığını duyurdu.

Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, federal hükümetin koronavirüs ile mücadele etmek için tüm gücünü kullandığını belirtti.

 

 

“Koronavirüs testlerini yaptırdım
“Geçen gece testlerimi yaptırdım. Sonuçların ne zaman çıkacağını bilmiyorum. Bir iki gün sürebilir” diyen Trump, koronavirüsün ABD’de yayılmasına rağmen el sıkışmaya ve tokalaşmaya devam etmesine yönelik eleştirilere ise, “Biri size yaklaşıp elini uzatınca, refleks olarak siz de elini sıkıyorsunuz. Bunları bırakmaya çalışıyoruz. El sıkışmanın pek iyi bir şey olmadığı konusunda hemfikiriz. Bazen insanlar ellerini uzatıyoruz ve o anlık düşünemiyorsunuz” karşılığını verdi.

Beyaz Saray: “Test sonuçları negatif çıktı
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Donald Trump’ın koronavirüs testinin negatif çıktığı belirtildi.

 

 

Öte yandan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, koronavirüs testi yaptırıp yaptırmadığına ilişkin sorulara, henüz yaptırmadığını ancak basın toplantısının hemen ardından Beyaz Saray’daki doktorlara görüneceğini ve testlerini yaptıracağını söylediği belirtildi.

Bu arada ABD’de koronavirüsten 55 kişinin yaşamını yitirdiği, Covid-19 hastalığı tespit edilen 2 bin 499 kişinin ise tedavi altında olduğu öğrenildi.

Yorumlar