Anasayfa /  Dünya

Trump'tan seyahat yasağı çıkışı

ABD Başkanı Trump, "İnsanlar, avukatlar ve mahkemeler ne derse desin, ihtiyacımız olan şey seyahat yasağıdır." dedi.

Abone ol
Abone ol 05 Haziran 2017 15:20

ABD Başkanı Donald Trump, Londra'daki terör saldırısının ardından Twitter'dan bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarına yönelik getirmek istediği seyahat yasağının gerekliliğini savunan paylaşımlar yaptı.

Trump, sabah saatlerinde yaptığı paylaşımlarda, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan 7 ülke vatandaşlarına getirilen seyahat yasağının gerekli olduğunu savundu ve halen Yüksek Mahkemede görüşülen yasağın uygulanması için gereken adımların atılacağını ima etti.

"İnsanlar, avukatlar ve mahkemeler ne derse desin, ihtiyacımız olan şey seyahat yasağıdır." diye yazan Trump, Federal Bölge Mahkemesinin yasağı iptal eden kararının ardından Adalet Bakanlığının temyiz için başvurduğu Yüksek Mahkemeye yasağın hafifletilmiş versiyonunu sunmuş olmasını eleştirdi.

"Çok daha sert bir versiyonu savunmalı"

Trump, paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

"Adalet Bakanlığı seyahat yasağının orijinal halini savunmalıydı, Yüksek Mahkemeye sunulan hafifletilmiş, siyaseten doğru olan halini değil."

"Adalet Bakanlığı, seyahat yasağının yumuşatılmış versiyonuyla ilgili hızlandırılmış yargılama talep edip ardından çok daha sert bir versiyonu savunmalı!"

"Ülkeye giren herkese detaylı güvenlik kontrolleri yapacağız"

ABD Başkanı, mahkeme sonucu ne olursa olsun ülkeye girişlerde detaylı güvenlik kontrollerinin derhal yürürlüğe konulacağını bildirdi.

Trump, "Her halükarda, güvenliği sağlamak için ülkeye giren herkese detaylı güvenlik kontrolleri yapacağız. Mahkemeler çok yavaş ve siyasi!" ifadelerini kullandı. 


Etiketler seyahat yasağı
Yorumlar