Anasayfa /  Eğitim

TRT EBA TV CANLI YAYIN ŞİFRESİZ CANLI İZLE

EBA TV üç kanaldan yayına başladı. İlkokul, ortaokul ve lise EBA TV kanallarının ders programları belirlendi ve hafta içi her gün 09.00-13.30 arası dersler işleniyor. EBA TV’nin tüm kanalları internet üzerinden canlı izlenebiliyor. Aşağıdaki linkler üzerinden EBA TV kanallarını canlı olarak izleyebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2020 10:46

EBA TV üç kanaldan yayına başladı. İlkokul, ortaokul ve lise EBA TV kanallarının ders programları belirlendi ve hafta içi her gün 09.00-13.30 arası dersler işleniyor. EBA TV’nin tüm kanalları internet üzerinden canlı izlenebiliyor. Aşağıdaki linkler üzerinden EBA TV kanallarını canlı olarak izleyebilirsiniz.

Corona virüsü önlemleri gereği okullara ara verilmesinin ardından pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim ile EBA TV canlı yayınında dersler işleniyor. Peki bugün ilkokul, ortaokul ve lise EBA TV’de hangi dersler var? EBA TV nasıl izlenir? İşte ilkokul, ortaokul ve lise EBA TV canlı izleme linki…

EBA TV CANLI YAYIN LİNKLERİ

Aşağıdaki linkler üzerinden okul seviyenizi seçerek EBA TV canlı yayınlarına erişim sağlayabilirsiniz.

EBA TV İLKOKUL CANLI İZLE

EBA TV ORTAOKUL CANLI İZLE

EBA TV LİSE CANLI İZLE

EBA TV HANGİ KANALDA?

EBA TV'nin farklı platformlardaki kanal numaralarını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

EBA TV MERAK EDİLENLERİ

EBA TV kaç kanaldan yayın yapacak?
3 farklı kanal, HD ve SD olmak üzere toplam 6 kanaldan yayın yapılacaktır.

Hangi kanallar olacak?
EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise olmak üzere üç kanal uzaktan eğitimde kullanılaacaktır.

EBA TV televizyon kanalları yayın akışlarına nereden ulaşabilirim?
Yayın akışlarına eba.gov.tr ana sayfasından ve TRT internet sitesinden günlük ve haftalık yayın akışına ulaşılabilecektir. Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecektir.


Öğrenciler gün boyu TV başında mı olacaklar?
Öğrenciler EBA TV'den ve eba.gov.tr üzerinden yayın akışını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını, o haftanın hangi gününde ve saatinde yapılacağını öğrenecek ve kendileri için belirlenen saat aralığında yayını takip edeceklerdir. O saatler dışında ekran başında olmaları gerekmeyecektir.

EBA TV yayınlarının tekrarları olacak mı?
Yayınlar aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine eba.gov.tr ve TRT internet sitelerinden öğrenilebilir.

Ayrıca eba.gov.tr üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.

Dersi hangi öğretmenler anlatıyor?
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçtiği alanında başarılı öğretmenler ders anlatım videoları ile konuları anlatıyor.

EBA TV'nin ders programı belli oldu

MEB’den verilen bilgide, EBA internet portalına erişim sıkıntısıyla ilgili zaman zaman gelen şikayetlerin, sisteme eş zamanlı olarak yüklenilmesinden kaynaklandığı bildirildi. Uzaktan eğitimde buluşma noktasının TRT EBA TV ekranları olduğunu belirten MEB, bu süreçte internet portalının sadece ders tekrarı ve anlaşılmayan konularla ilgili desteğe ihtiyaç duyulduğunda ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladı.

EBA’nın mevcut sistem altyapısının 18 milyon öğrencinin eş zamanlı kullanımı için geliştirmeye devam edildiğini belirten MEB, eba.gov.tr kullanım saatleriyle ilgili öğrenciler için saatlik bir program hazırlandığını da bildirdi.

 

EBA TV yayın akışı - TRT EBA TV hangi sınıf dersi hangi saatte?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında MEB tarafından uzaktan eğitime geçilmesiyle 5., 6., 7. ve 8. sınıf ve İmam Hatip okullarının ders saatleri belli oldu. Peki TRT EBA TV hangi sınıf dersi hangi saatte? İşte EBA TV yayın akışı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmete sunduğu EBA uzaktan eğitim programı başladı. Pazartesi günü başlayan uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler TRT EBA TV İlkokul, TRT EBA TV Ortaokul ve TRT EBA TV Lise olmak üzere 3 farklı kanalda eğitim görecek. Uzman öğretmenler eşliğinde eğitim görecekler ortaokul 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. Sınıf ders programını merak edilmeye başlandı. Öğrenciler sabah saatlerinde başlayacak olan dersleri TRT-EBA TV ve "eba.gov.tr" üzerinden, yayın akışı ve ders programını takip edebilecek. Peki EBA'da hangi dersler var? Haberimizde, EBA uzaktan eğitim Pazartesi ortaokul ders programı listesine ve EBA ortaokul haftalık ders programına erişebilirsiniz.

 

EBA UZAKTAN EĞİTİM PAZARTESİ ORTAOKUL DERS PROGRAMI LİSTESİ! EBA ORTAOKUL HAFTALIK DERS PROGRAMI

Ülkemizde koronavirüsü tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı EBA uzaktan eğitim uygulamasını başlattı. 23 Mart'tan itibaren TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanacak eğitimlerle ortaokul ders programı listesi merak edildi. İşte, EBA uzaktan eğitim ortaokul 5. sınıf, 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. Sınıf Pazartesi ders programı…

EBA UZAKTAN EĞİTİM ORTAOKUL 5. SINIF, 6. SINIF, 7. SINIF VE 8. SINIF PAZARTESİ DERS PROGRAMI

Uzman öğretmenlerin anlatımıyla hazırlanan ders videolarının çekimleri sürerken, uzaktan eğitim için hazırlanan ders videolarından birisi kamuoyuyla paylaşıldı. Videoda 8'inci sınıfa ait Matematik dersindeki 'Eşitsizlikler' konusu, 5'inci sınıf Sosyal Bilgiler dersindeki 'Çevremizdeki Ekonomik Faaliyetler' konusu, 5'nci sınıf Türkçe dersindeki 'Ses Olayları' konusu, 7'inci sınıf Fen Bilimleri dersindeki 'Aynalar' konusu uzman öğretmenlerin akıllı yazı tahtası başında ders anlatımıyla yer aldı.

5. SINIF, 6. SINIF, 7. SINIF VE 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ SAAT KAÇTA DERSE BAŞLAYACAK?

Pazartesi günü 5'inci sınıf öğrencileri 09.00'da, 6'ıncı sınıf öğrencileri 10.00'da, 7'inci sınıf öğrencileri 11.00'da, 8'inci sınıf öğrencileri 12.00'da derslere başlayacak.

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNDE DERSLER NASIL OLACAK?

Öğrenciler, TRT-EBA TV ve "eba.gov.tr" üzerinden, yayın akışı ve ders programını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarının hangi gün ve saatte yapılacağını öğrenecek. Ders anlatım videoları aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Öğrenciler, kendi ders öğretmenleriyle 'eba.gov.tr' üzerinden gruplarında yazışabilir, bilgi paylaşımında bulunabilirler. Ayrıca zorunlu tatil bittiğinde tüm sınıflara telafi eğitimi de yapılacak.

TRT-EBA TV'nin uydu frekans ve şifreli yayın platform bilgileri

Bakanlığın, "www.meb.gov.tr" adresinden ve Twitter'dan yapılan paylaşıma göre, TRT-EBA TV şu kanallar ve frekanslar üzerinden yayında olacak:

TRT EBA TV İlkokul TRT-EBA TV Ortaokul TRT-EBA TV Lise
Vodafone Tv 151. Kanal 152. Kanal 153. Kanal
Kablo Tv 465. Kanal 466. Kanal 467. Kanal
Tivibu 401. Kanal 402. Kanal 403. Kanal
Turkcell TV+ 106. Kanal 107. Kanal 108. Kanal
D-Smart 138. Kanal 139. Kanal 140. Kanal
Bein/Digiturk 151. Kanal 152. Kanal 153. Kan

MEB, EBA TV İlkokul, Ortaokul canlı İzle

Milli Eğitim bakanlığı 23 Mart 2020 pazartesi gününden itibaren EBA TV üzerinden uzaktan eğitimlerle eğitime devam edecek. Bu kapsamda TRT üzerinden yeni kanal frekansları belirlendi. Üç farklı kanalda TRT-EBA TV Ortaokul, TRT-EBA TV Lise ve TRT-EBA TV İlkokul kanalları frekans ayarlamaları nasıl yapılacak.

EBA TV FREKANSLARI – İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE;

Türksat üzerinden kanalların HD ve SD frekans bilgileri paylaşıldı. HD için: Buna göre Alış frekansı :12.084 MHz Polarizasyon : Yatay (H) Sembol oranı : 13.750 FEC : 2/3 ile SD için ise 11.916 MHz Polarizasyon : Dikey (V) Sembol oranı : 30.000 FEC : 3/4 ayarlamaları yapılabilecek.

Uydu alıcıları üzerinden girilecek olan veriler ile Sembol oranı 30.000, 1916 MHz, Vertical (Dikey) son olarak FEC:3/4 yapılması gerekmektedir. Bazı tvlerde bulunan kanal güncelle sistemine sahip uydu alıcılar için ilkokul Sd için 89,kanal, ortaokul sd için 901. kana lise sd için 91. kanalı açarak izlemeleri yeterli olacak. Ayrıca yukarıdaki belirtilen frekansları girilmesine rağmen yayını izleyemeyenler için ise manuel kanal ekleme bölümünden frekansları girip yeniden arama yapmak gerekli olacak.

UZAKTAN EĞİTİMLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrenciler tv üzerinden yapılan yayınları izleyerek, eba.gov.tr adresi üzerinden yapılacak olan derslere katılabilecek. TRT yayınlarının tekrarları da yapılacak. Ders saatleri ve hangi saatte yayımlanacağı eba.gov.tr adresi üzerinden paylaşıldı. İnterneraktif olarak eba üzerinden derslerde paylaşım yapılabilecek. MEB Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimlerde yapılacak olan derslerde sınavda geçerli olmayacağını yüz yüze eğitimlerin dikkate alınacağını ve eğitim öğretim yüz yüze yapıldığında telafi eğitimleri yapılacağını ifade etti.

Yorumlar