Anasayfa /  Hava durumu

TRHaberler Hava Durumu Editörü açıkladı: Yaz sıcakları geri geliyor !

Haftalık olarak hava durumu tahmin ve analizlerini trhaberler.com'da paylaşan Hava Durumu Editörü Buğra B., hava sıcaklıklarının yaz değerlerinde seyredeceğini bildirdi.

Abone ol
Abone ol 07 Ekim 2020 00:15

Haftalık olarak hava durumu tahmin ve analizlerini trhaberler.com'da paylaşan Hava Durumu Editörü Buğra B., hava sıcaklıklarının yaz değerlerinde seyredeceğini bildirdi.

İşte TRHaberler Hava Durumu Editörü Buğra B.'nin analizleri:

EKİM DEĞİL TEMMUZ! 

Yurdumuz Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisinde, birçok yerde sıcaklıklar yaz değerlerinde hatta birçok yerde yeni rekorlar bile kırılacak gibi görünüyor sanki Ekim değil Temmuz ayındayız. Ekim ayı içerisinde böyle sıcaklar gerçekten şaşırtıcı.

Fakat bu kadar çok sıcakların bize sıkıntılı bir geri dönüşü olacak. 8 Ekim (Perşembe) günü ani bir sıcaklık düşüşü görünmekte ve bunun beraberinde de çok şiddetli yağışlar görünmekte biraz daha konveksiyon ve üst seviye rüzgarları artarsa Perşembe günü için özellikle Marmara'da çok sıkıntılı geçebilir meteorolojik uyarılar dikkate alınmalı ve takip edilmelidir. Geçtiğimiz 29 Eylül Salı günü İstanbul'a doğru ilerleyip kuvvetli sağanak ve ceviz büyüklüğünde dolu bırakan süper hücreli konvektif yapıları önümüzdeki Perşembe günüde görmemiz muhtemel hatta üstte yazdığım gibi biraz daha konveksiyon artıp üst seviye rüzgarları da artarsa sistem geçtiğimiz sisteme göre çok daha kuvvetli olabilir bu sistemi takip ediyor olacağız eğer olumlu ya da olumsuz yönde bir değişim olursa tekrar bir değerlendirme yaparım. Ardından uzun vadede ise sıcaklıkların tekrardan yükselip ortalamaların üzerinde seyredeceği görünüyor.

HAFTALIK DEĞERLENDİRME 

3 Büyük şehrimizin genel olarak haftalık değerlendirmesini yapacak olursak.  


İstanbul : Salı, en yüksek sıcaklık 30-35 dereceye kadar çıkabilecek yağış yok en düşük sıcaklık 19-21 derece, Çarşamba günüde Salı gününe benzer olmakla en yüksek sıcaklık 29-30  en düşük sıcaklık 19-21 derece olacak yağış yok. Perşembe ve Cuma günleri kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olabilir yine geçen ki sisteme benzer olarak iri dolu, kuvvetli yağış, sel, su baskını, yıldırım, şimşek, hortum, yağış anında şiddetli rüzgar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var, meteorolojik uyarılar dikkate alınmalı! 

 


Ankara : Salı, en yüksek sıcaklık 30-32 dereceye kadar çıkabilecek en düşük sıcaklık 16-22 derece arası olacak yağış yok, Çarşamba günü en yüksek sıcaklık 29-31 derece en düşük sıcaklık ise 15-19 derece arası olacak yağış yok, Perşembe ve Cuma günleri de yerel yağışlar olabilir.

 


İzmir : Salı, en yüksek sıcaklık 37-40 dereceye kadar çıkabilir en en düşük sıcaklık ise 19-24 derece arası olacak yağış yok, Çarşamba günü en yüksek sıcaklık 31-35 derece arası olacak en düşük sıcaklıkta 18-23 derece arası olacak yağış yok, Perşembe günü yerel yağışlar görülebilir, Cuma günü ise en yüksek sıcaklık 21-26 derece arası olacak en düşük sıcaklıkta 11-16 derece olacak yağış yok.

Yorumlar