Anasayfa /  Foto Galeri

Trafik sigorta poliçeleri tavan fiyatları il il belirlendi!

Trafik sigorta poliçeleri tavan fiyatları il il belirlendi! Trafik sigortası fiyatları tavan fiyat her ay güncelleniyor. Peki haziran ayı itibariyle trafik sigortası ne kadar oldu? İşte il il trafik sigortası ücretleri.. En ucuz il ,en pahalı trafik sigortası olan iller neresi listesi..

Trafik sigorta poliçeleri tavan fiyatları il il belirlendi! - Sayfa 1

Trafik sigorta poliçeleri il il belirlendi!

Trafik sigortası fiyatları tavan fiyat her ay güncelleniyor. Peki haziran ayı itibariyle trafik sigortası ne kadar oldu? İşte il il trafik sigortası ücretleri.. En ucuz il ,en pahalı trafik sigortası olan iller neresi listesi..

Trafik sigorta poliçeleri tavan fiyatları il il belirlendi! - Sayfa 2

Trafik sigortası zorunlu olduğu için poliçe fiyatları da yakından izleniyor. Devlet sigorta şirketlerinin yapacağı zamma da bu kapsamda bir sınırlama getirmiş durumda.


Bir ara sigorta fiyatları aşırı yükselince 12 Nisan 2017 itibarıyla tavan fiyat uygulamasına geçildi. Tüm araç sınıflarında basamaklara ve illere göre uygulanabilecek en üst fiyatlar (tavan fiyat) belirlendi.

Trafik sigorta poliçeleri tavan fiyatları il il belirlendi! - Sayfa 3

Aylık yüzde 1 artış

Tavan fiyat aylık olarak devletin tespit ettiği oranda artıyor. Bu artış 1 Ocak 2021 itibarıyla aylık yüzde 1 olarak uygulanıyor. Araçların sigorta primleri 7 basamakta belirleniyor.

İlk kez araç alıp trafiğe çıkanların basamağı 4’ten başlıyor. Sürücüler kazaya karıştıkça 1’inci basamağa kadar düşüyor. Art arda üç yıl hiç kaza yapmayanlar 7’nci basamağa yükseliyor. 7’nci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzluyor, 1’e yaklaştıkça pahalanıyor.

Trafik sigorta poliçeleri tavan fiyatları il il belirlendi! - Sayfa 4

En pahalı poliçe İstanbul'da

Posta gazetesinde yer alan habere göre İstanbul’da bu ay trafiğe ilk kez çıkacak yani 4’üncü basamakta yer alacak bir sürücü için kesilecek poliçenin tavanı, otomobiller için 1.708 lira olacak. İstanbul ile Hakkari veya Şanlıurfa arasında 4’üncü basamaktaki fiyat farkı 176 lira.

Poliçesi en ucuz iller

En ucuz trafik sigortası Aydın, Tokat, Sinop, Isparta, Tunceli, Çanakkale, Mardin, Hatay, Osmaniye, Kütahya, Muğla, Kars, Kastamonu, Burdur, Adıyaman, Şanlıurfa, Ardahan, Hakkari ve Kilis’te.

Buradaki sürücülerden 3 yıl ve daha fazla kaza yapmamış olanlar, otomobiller için 7’nci basamakta 842 lira , ilk kez trafiğe çıkan ise 1.532 lira ödeyecek.